0

Alpha 7 IV | Magiske bryllup

Les om Sony Ambassadør Maciej Suwalowski og hans lidenskap for magiske bryllup.

 

Jeg heter Maciej Suwalowski, men alle kaller meg Magic. Det var sånn jeg fikk kallenavnet «Magic Wedding Photographer» (Magisk bryllupsfotograf). Jeg er fotograf ved destinasjonsbryllup, Sony-ambassadør og har fotografert bryllup i de siste ni årene. Jeg elsker å fotografere dem fordi de er så fulle av glede. Dessuten er det noe helt spesielt ved å skape minner som vil bli satt pris på gjennom flere generasjoner.

0

Hva var førsteinntrykket ditt av Alpha 7 IV?

Førsteinntrykket mitt var: Oi, akkurat det kameraet jeg vil ha. Et nytt Sony Alpha med perfekt 33 megapikslers oppløsning – perfekt til det arbeidet jeg gjør. Dessuten har det autofokus med sanntidssporing. Dette vil endre hverdagen til alle bryllupsfotografer. Og på toppen av det likte jeg den nye fotograferingsopplevelsen med forbedret EVF og den fullt bevegelige skjermen. Disse funksjonene hadde vel i seg selv vært nok for meg, men da jeg så begynte å fotografere i 10 fps kontinuerlig modus og så de store forbedringene i buffer clearance-hastigheten – det overgikk forventningene mine! Det er noe jeg synes er utrolig nyttig i arbeidet mitt. Med Alpha 7 IV kunne jeg ta en serie bilder rett etter hverandre, uten å vente på at kameraet skulle holde følge.

0

Hvordan vil de nye funksjonene påvirke fotograferingen din?

Alle de nye funksjonene og forbedringene vil gjøre livet lettere for en bryllupsfotograf. Vi trenger ikke å fokusere så mye på det tekniske lenger med den teknologien som er i Alpha 7 IV. Kameraet har for eksempel autofokus med sanntidssporing, og det er så pålitelig at vi rett og slett kan flytte fokus over på det som skjer foran objektivet, vel vitende om at kameraet vil holde fokus på ansiktene og øynene til objektene våre. Med høyere oppløsning og raskere elektronisk søker er det avgjørende i arbeidet mitt. Jeg trenger ikke å kontrollere og sjekke eksponeringen etter hvert bilde, og jeg får en enklere opplevelse av fotograferingen. Den siste forbedringen jeg likte, er at den nye LCD-skjermen er fullt bevegelig – man kan fotografere fra ulike posisjoner og sjekke komposisjonen mye enklere enn før. Det som foregår i et bryllup, skjer bare én gang – derfor er ingenting verre for en bryllupsfotograf enn at han eller hun ikke kan stole på utstyret sitt. Teknologien i Alpha 7 IV gjør det definitivt til et pålitelig verktøy.

0

Alpha 7 IV har til hensikt å omdefinere det fotointeresserte og skapere av videoinnhold kan forvente seg – syns du at det når det målet?

Jeg mener helt klart at Alpha 7 IV er det mest perfekte universalkameraet innholdsskapere og fotointeresserte kan ønske seg. Bare tenk på alle funksjonene og den overordnede fotograferingsopplevelsen det gir deg. En fullformatsensor med 33 megapiksler som gir enestående bildekvalitet, et stort ISO-område for dårlige lysforhold, en utrolig autofokus, doble kortinnganger inkludert ett som er kompatibelt med superraske CF-A-minnekort, en fullt bevegelig skjerm, bedre søker og god batterilevetid ... Listen blir bare lengre og lengre. Så kan man legge til videofunksjonene – 4K 60P 10-bits opptak, det er sykt hvor velutstyrt Alpha 7 IV er. Med all teknologien man har hentet fra de profesjonelle Sony Alpha-modellene, og tilgjengeligheten, er Alpha 7 IV et svært kraftig verktøy som jeg tror vil hjelpe fotografer og innholdsskapere med det kreative arbeidet deres.

0

Objektiver og tilbehør er også viktig når man komponerer bilder – hvilke av Sonys objektiver og tilbehør brukte du i de første testene dine, og hvorfor?

Jeg liker å gå tett innpå parene jeg fotograferer, for å fange opp tilknytningen mellom dem, og jeg bruker en grunn dybdeskarphet for å kjenne på intimiteten mellom dem. Derfor velger jeg som regel å jobbe med primeobjektiver. Favoritten min, og de objektivene jeg bruker mest, er FE 24 mm f/1,4 GM, FE 35 mm f/1,4 GM og FE 50 mm f/1,2 GM. Det var de tre jeg brukte i dette bryllupet på Madeira. De gir en enestående bildekvalitet, nydelig bokeh og er veldig kompakte, noe som også er viktig i arbeidet mitt. Alle de nye G Master-objektivene er utstyrt med superraske autofokusmotorer som skiller dem fra konkurrentene. Når jeg kombinerer dem med autofokussystemet med sanntidssporing på Alpha 7 IV, kunne jeg fange inn svært dynamiske situasjoner med svært grunn dybdeskarphet. På toppen av det hele er Sony 24 mm f/1,4 GM litt mer vidvinkel, noe som hjalp meg å fange opp de vakre omgivelsene på bildene.

0

Hvilke råd vil du gi nye fotografer eller innholdsskapere som ser opp til deg og liker arbeidet ditt?

Gled deg over det du gjør, og ha tro på kraften i bryllupsbilder. Jeg tror vi ofte går i den fellen at vi ikke tror bildene våre er gode nok når vi sammenlikner oss med andre fotografer. Men kraften i fotografiene dine er ofte mye større enn du kan se for deg. Øyeblikkene vi fanger inn, vil bli viktige minner som familiene vil ta vare på resten av livet. Jeg kan nesten ikke huske hvor mange ganger jeg skulle ha ønsket å være flue på veggen under bryllupene man feiret for 80 år siden, da besteforeldrene mine giftet seg. I dag gjør teknologien det mulig for oss å skape sånne minner, og som bryllupsfotografer er det oppgaven vår. Hvis du ser på arbeidet ditt sånn, blir det mer meningsfylt og mektig.

0

Har du et siste råd eller noen avsluttende ord til leserne våre?

For det første vil jeg si tusen takk til Sony for å ha skapt så fantastiske verktøy som gjør arbeidet mitt lettere. Til leserne vil jeg si: Utnytt teknologien til din egen fordel, gled deg mens du fotograferer, og skap og del arbeidene dine med verden med stolthet. Lurer du på noe, er det bare å kontakte meg på Instagram: @magicweddingphotographer. Jeg svarer deg gjerne, og jeg liker å diskutere bryllup og utstyr!

Produkter omtalt i artikkel

Du er kanskje også interessert i

Inspirasjon og kunnskapsartikler

0

Det smarte tilbehøret

Vi tar en kikk på de smarte tingene du kanskje ikke visste at du trenger.

Les mer
0

Lyset som Camilla Åkrans former

Camilla Åkrans er en fotograf med ønske om å gjenskape det nordiske lyset.

Les mer
0

Trådløse blitser til å ta med seg overalt

Westcott FJ er et trådløst blitssystem som har fullt fokus på bærbarhet og ytelse.

Les mer
0

Lysformingsverktøy for den kreative

Profoto's nyeste lysformingsverktøy OCF II passer til din B10 og B10 Pluss.

Les mer
0

Sett farge på bildene dine

En rull med bakgrunnspapir i riktig farge kan gi bildene dine en ny glød.

Les mer
0

Hvordan lyssette studioportretter

Lysmester Arild Bergseth har årevis med erfaring fra å sette lys - lær av den beste!

Les mer