0

Byggekamera

Bruk timelapse for å dokumentere ditt byggeprosjekt.

Du har sikkert sett filmer som viser et bygg reise seg til fiks ferdig på få sekunder/minutter. Teknikken som brukes for å få til dette heter timelapse. Måten dette skjer på er at det tas stillbilder gjennom hele prosjektperioden som så blir så satt sammen til en film.

Før endte man opp med hundrevis eller tusenvis av bilder man så måtte manuelt sette sammen til en film. Dette er heldigvis et tilbakelagt stadium. Nå stiller du bare inn hvor ofte du vil at kameraet skal ta et bilde og du ender opp med en ferdig film om du ønsker det.

Et timlapse-kamera gjør hele jobben. Det eneste du trenger er et sted med god oversikt over det du vil dokumentere, og et kamera med timelapse-funksjoner som passer til ditt prosjekt.

Hvordan velge riktig kamera

Her er fire ting å tenke på når du skal velge passende kamera.

1. Oppløsning på filene

De kraftigste profesjonelle kameraene lar deg ta opp i 4K, mens de enklere kameraene har HD-oppløsning i 720P eller 1080P.

2. Prosjekts varighet

Batteridrevne kamera takler stort sett prosjekter opptil 6 måneders varighet, men du kan også få kamera med solceller eller mulighet for nettstrømtilkopling.

3. Miljøpåvirkninger

Ute, inn, sommer eller vinter - dette er noe å tenke på med hensyn til hvor robust konstruert kameraet bør være.

4. Opptaksstyring

Du avgjør om du har behov for å sjekke filene underveis i skyen eller ikke tenke noe mer over kamera før prosjektet er slutt og du tar ut minnekortet.

Enlaps

Enlaps profesjonelle byggekamera

Bygg- og anleggsbransjens favoritt når det gjelder overvåking og dokumentasjon av et større byggeprosjekt.

Enlaps er et fransk teknologifirma som utvikler smarte kameraer og bildestyringssystemer. De har utviklet Tikee som er et nettverkskamera med høy kvalitet på opptakene. 

Kameraene kan kobles til internett for å gi tilgang til bildene fra hvor som helst. De har også innebygde sensorer for å måle lysforholdene og justere eksponeringen automatisk.

Skyløsning

Enlaps er mer avansert hvor du styrer prosjektet ditt via en app på smarttelefonen din. Her kan du også gå inn og laste ned bilder underveis fra skyen hvor alt lagres.

Enlaps sitt unike bildestyringssystem kalles Enlaps Cloud og gir brukerne muligheten til å se, redigere og dele bildene fra Tikee-kameraene.

Solceller 

Firmaet har også utviklet Tikee Power - som gjennom solceller gir strøm til kameraene og gir de mulighet til å ta opp i områder uten nettstrøm. Det er også mulighet for å være uavhengig av batteri ved å være tilkoblet nettstrøm.

Shop Enlaps

Brinno

Brinno byggekamera

Enkle timelapse-kamera til deg som vil dokumenter dine byggeprosjekter.

Selv om disse byggekameraene er enkle å bruke for den som aldri har brukt et timelapse-kamera før, skorter det ikke på avanserte funksjoner. Mens BCC100 byggkamera er beregnet for å dokumentere byggeprosesser, er TLC200 Pro laget for å skape visuelt flotte naturfilmer og dokumentasjon av store prosjekter.

Batteridrift

Brinno-kamera bruker batterier som stort sett takler prosjekter på inntil 6 måneders varighet. Kameraene er enkle i bruk og lar deg legge inn alle parametre før du starter opp. Det betyr at du stiller inn prosjektlengde, oppløsning, hvor ofte bilder skal tas mm. 

Kort fortalt skrur du på kamera ved prosjektstart og av når du er ferdig, med de innstillingene du gjorde når du startet.

Shop Brinno

Lurer du på noe?

Vi hjelper deg gjerne hvis du hat spørsmål om timelapse, byggekamera eller andre løsninger.

Du når oss på tlf. 46462424 og på epost info@foto.no,

Du er kanskje også interessert i

Inspirasjon og kunnskapsartikler

0

Byggekamera

Bruk timelapse for å dokumentere ditt byggeprosjekt.

Les mer
0

Strøm til camping

Slik blir du selvforsynt med grønn energi.

Les mer
0

Smart hyttestrøm

Med Ecoflow får du enkelt strøm feks i annekset. Slik gjorde Espen hos oss det.

Les mer
0

Finn riktig minnekort - minnekortguide

Minnekort kan være forvirrende og ikke så lett å forstå forskjellene. Vi gir deg en innføring.

Les mer
0

Backupstrøm

Slik blir du selvforsynt med grønn energi.

Les mer
0

Nærmere naturen med viltkamera

Et viltkamera fanger opp det skjulte dyrelivet.

Les mer