0

Så enkelt er det å livesende til YouTube

Videoblogging eller vlogging er en super måte å dele dine opplevelser med andre.

Kanskje har du egen kanal på YouTube som du ønsker å utvikle? Eller bare ønsker å direkteoverføre en familiebegivenhet? I disse tider er det enda mer aktuelt enn noensinne å dele det som skjer med familie og venner som ikke har anledning til å være tilstede. Kanskje det er en bursdag eller en barnedåp som man ønsker å strømme og dele med flere. Det har aldri vært enklere å liveoverføre direkte fra kamera til YouTube.

Kanskje har du undersøkt stømming tidligere og blitt overveldet over hvor komplisert alt er. Det er det ikke lengre og du trenger ikke masse ekstra tilbehør for å få det til. Med et såkalt vloggekamera trenger du kun et wifi-nettverk og så er du godt i gang.

Lyd

Lyd er faktisk viktigere enn bilde. Har du noen gang sett på en sending hvor lyden er dårlig i så fall vet du at det er enklere å leve med god lyd og dårlig bilde enn omvendt.

G7 X Mark III har en 3.5mm mikrofoninngang hvor du kan koble til en ekstern mikrofon.

Stativ

Når kameraet ruller og går kan det være greit med et stativ slik at du også kan være med på sendingen. Ofte er et lite bordstativ det som skal til for et stødig fint bilde. Vi har funnet frem noen stativer som egner seg godt til dette.

Lys

Lys er alfa omega for å få gode opptak. Og når du videofilmer er konstant lys det du vil ha. De senere årene har LED-lysene utviklet seg og er fullgode alternativ til den gamle glødepæren. Men pass på at LED-lyset er av god kvalitet, slik at du får fine hudtoner og riktige farger, og eventuelt har mulighet for å endre fargetemperaturen med Bi-Color.

 

F.eks. bruke lyset som utfylling til dagslys i vinduet, eller til varmt stemningslys innendørs. Noen LED-lamper har kun kjølig dagslys, 5600 Kelvin. Vi har funnet frem litt lys som gjør dine videoopptak bedre. Med en litt større lyskilde foran og med litt mindre fysisk lyskilde mot bakgrunn eller som et motlys blir det stilig.

 

En ringlyskilde rundt kameraet gir et vakkert uttrykk!