0

Så enkelt kan du lage en podcast!

Her fra Fotopoddens studio - basert på vår podcastpakke.

Podcasting er en super måte å dele dine historier med andre.

Podcasting har tatt av! Nå kan du enkelt starte din egen podcast helt selv. Vi har tatt en titt på hva som skal til for å sette i gang. Men først, POD er satt sammen av tre ord; Portable on demand - bærbart når du har behov og CAST, er en forkortelse av broadcast -kringkastet. En podkast er mao et program som kringkastes / sendes / distribueres. Men som du kan høre på akkurat når du vil, hvor du vil, og på den enheten du vil høre den på. Så hva skal til for at du skal lage en podcast? Thomas hos oss har tatt en nærmere titt på hva som skal til for å lage en vellykket podcastsending.

 

 

 

Podcastpakke

Vår podcastpakke er den samme som vi bruker når vi tar opp vår podcast fotopodden. Med andre ord er dette en vel gjennomprøvd løsning som vi trygt kan anbefale deg.

Dette består podcastpakken av:

 

Med denne podcastpakken er du klar for å mikse og ta opp dine podcastsendinger. Du kan selvfølgelig også sende live men da må du koble podcaststudioet til for eksempel Blackmagic ATEM mini. Husk da vil du trenge denne ledningen i tilegg.

Podcast Mikrofon Pakke

Headset, bordstativ, vindhette og XLR

 

Zoom ZDM-1 dynamisk mikrofon og den tilpassede vindhetten hjelper deg med å ta opp stemmen din med full, kringkastingstone og minimal støy fra pust og romatmosfære, mens ZHP-1-lukkede hodetelefoner sørger for gjennomsiktig lydgjengivelse for kritisk lytting.

 

 1. Zoom ZDM-1 mikrofon
 2. ZHP-1 hodetelefoner
 3. XLR-mikrofonkabel
 4. Mikrofonstativ

En perfekt følgesvenn for PodTrak P4 podcast-opptakeren, og inneholder alt du trenger for å fullføre podcastingstudioet ditt hjemme - en mikrofon, hodetelefoner, et bordstativ-mikrofonstativ, en mikrofonkabel med mere.

Hjemmestudiopakke

Audient EVO Start Recording pakke
 

Dette er et lite sett som gir deg en profesjonell, kraftig og allsidig hjemmestudioløsning. Pakken er perfekt for gaming, podcasting og streaming.

Start Recording Bundle inkluderer:

 

 1. 1 stk  EVO 4
 2. 1 stk  SR1 kondensatormikrofon med Shockmount
 3. 1 stk SR2000 studiohodetelefoner
 4. 1 stk XLR-kabel

Med denne hjemmestudiopakken får du oppleve kombinasjonen av eksepsjonelt god lyd og nyskapende teknologi. En kombinasjon som hjelper deg med å skape et resultat av beste kvalitet helt fra starten.

Perfekt ute i felt

Kompakt, rimelig og full av funksjoner, gjør PodTrak P4 det enkelt å fange profesjonell lyd uansett hvor du tar opp podcaster.

 

Dette består podcastpakken av

I pakken finner du Zoom PodTrak P4 som er verdens minste og mest portable podcaststudio. Zoom ZDM-1 Podcast Mic Pack er en perfekt følgesvenn for PodTrak P4 podcast-opptakeren, og inneholder alt du trenger for å fullføre podcastingstudioet ditt.

 • mikrofon
 • hodetelefoner
 • et bordstativ-mikrofonstativ
 • mikrofonkabel

Flere podcastpakker

 

Miksere

En lydmikser eller lydopptaker er veien vi anbefaler å gå.  RØDECaster Pro™ er designet for å forenkle profesjonell podcastproduksjon og levere topp lydkvalitet. Støtter opp til 4 podcastmikrofoner og tilbyr dessuten enkel oppkobling for telefongjester via TRRS eller Bluetooth™. Du kan selvfølgelig også bruke en Zoom opptaker som har xlr-innganger for typisk 4 mikrofoner og opptak til SDXC-minnekort, og som er enkel på ha med ut i felten. UPDATE: i Juni 2022 kom oppfølgeren; Røde Casterpro II

 

Mikrofoner

Mikrofoner er et must og gjerne én til hver person. Mikrofoner til podcast har gjerne et opptaksmønster laget for å fremheve stemmer. Nedenfor finner du et utvalg mikrofoner som passer supert til ditt kommende podcaststudio.

 

Hodetelefoner

Å ta opp lyd uten hodetelefoner blir som å fotografere uten å se hva du holder på med. Veldig praktisk å høre lyden slik den blir, da du slipper å få en overreraskelse med at mikrofonen feks ikke var skrudd på.

Kabler

Strømmebokser

Ønsker du å sende podcasten din live - kanskje med video også, i så fall er en Blackmagic ATEM mini - løsningen du trenger. Da er du enkelt live med et knappetrykk.