0

Canon EOS R6 II – mer enn en ansiktsløftning

Her er det både nye funksjoner for et Canon-kamera og ting vi har ønsket oss fra eksisterende modeller.

Canon EOS R6 Mark II, er den første «Mark II»-modellen i EOS R-serien. Til sammen blir det et ganske helhetlig kamera som bør kunne gjøre det meste.

R6 IIs viktigste oppgradering er bildebrikka, som er helt ny. Oppløsninga er økt fra 20 til 24 megapiksler og utlesningshastigheten er økt betraktelig. Det er ikke en stablet brikke, men Canon sier at uønskede effekter, som rullende lukker, er kraftig redusert. Den høye utlesningshastigheten fra brikka gjør også at seriebildehastigheten kan økes. Den er rett og slett doblet fra kjappe 20 bilder pr. sekund til vanvittige 40 bilder pr. sekund i full oppløsning. Det betyr flere bilder og høyere oppløsning enn på selv EOS R3. Du kan også ta lagre bilder i et halvt sekund før du trykker ned utløseren, så du er sikker på å få med deg ting som skjer ganske plutselig.

Vi har tatt en prat med produktekspert Trond Sliper fra Canon om nyheten, se videoen på vår YouTube-kanal

Autofokus
Autofokusen er i utgangspunktet den samme som tidligere, men har fått støtte for gjenkjenning av flere motiver, som biler, fly, tog og hester. Det har også kommet en autofunksjon som kan oppdage om du tar bilde av et fly eller en hest, og dermed følge motivet uten at du trenger å fortelle kameraet hva det er den skal se. Utfordringen dukker opp når det er flere ulike motiver den gjenkjenner, for eksempel en rytter på hest. Da kan det nok være lurt å slå av autofunksjonen og velge det motivet du vil det skal fokusere på.

Video
Dette er et svært habilt videokamera, og har fått en del oppgraderinger. Den økte oppløsningen gjør at R6 II kan ta opp i 6K 60P ProRes raw til ekstern opptaker eller oversamplet 4K 60P i fullbredde til SD minnekort. Dessverre har ikke Canon denne gangen heller klart å putte inn en HDMI-kontakt i full størrelse, så man må klare seg med den irriterende microHDMI-kontakten – skjerpings, Canon. Du kan også ta opp i sakte film med 180 fps i full HD.

Opptakstida begrenses av minnekort plass og kjøling. Det er ingen 30-minuttersgrense slik det ofte var tidligere.

En ny mulighet hos Canon, som vi tidligere har sett hos Sony, er kompensasjon for såkalt breathing. Omtrent alle objektiver endrer litt brennvidde når du endrer fokus. Det gjør ingenting på foto, men på video ser det ikke bra ut. R6 II kan kompensere for dette i kameaet, med objektiver som støtter det. Det gjøres antakelig bare en liten beskjæring, men resultatet ser mye bedre ut.

En annen videonyhet er støtte for falske farger som kan fortelle deg mye om hvordan eksponeringen er i ulike deler av bildet.

Utsiden
Utsiden av kameraet er ganske likt. Noen knapper er større og tydeligere, og det har fått en bryter til venstre for søkeren der du raskt skifter mellom foto og video. Av/På-bryteren, som var er, er nå flyttet og ligger foran tommelhjulet på toppen.

Canon kommer med nyheten til oss allerede idag.

Møt Canon Torsdag 3. november hos Foto.no i Oslo. Thea Ottesen fra Canon vil være tilstede i butikken i Barcode fra klokken 15:00 - 18:00. Thea har foruten masse produktkunnskap også med seg demoutstyr.

Velkommen innom!

Vi har tatt en prat med Trond Sliper fra Canon Norge som forteller oss litt mer om nye R6 Mark II

 

Du er kanskje også interessert i

Inspirasjon og kunnskapsartikler

0

Få kr 5 500,- i rabatt på R5 og R5C

Få kr 5 500,- i rabatt når du kjøper R5 eller R5C. Bruk rabattkode.

Les mer
0

Kampanje på Canon EOS Cinema

Er du på jakt etter ditt neste produksjonskamera?

Les mer
0

Fujifilm X-T5 er her

Ryktene har svirret en stund og nå er den lansert sammen med et nytt makroobjektiv.

Les mer
0

Grunnleggende teknikker for makrofoto

Canon gir deg tipsene.

Les mer
0

Svart-hvitt fotografering

Ta imponerende svart-hvitt-bilder med Canon.

Les mer
0

Bedre lyd til mobilen

Saramonic Blink 500 tilbyr en enkel måte å få gode lydopptak på.

Les mer