0

SIGMA lanserer objektiver for Fujifilm X

Nå får du tre nye objektiver for X Mount-kamera.

Sigma lanserer i dag tre kjente objektiver i ny fatning. Det dreiser seg om 16mm f/1.4, 30mm f/1.4 og 56mm f/1.4. Disse objektivene finnes allerede for Sony E, MFT og Canon EF-M. Et par av dem også med L-fatning. Så objektivene i seg selv er ikke nye. Dette er interessante brennvidder, og optisk gode objektiver.

Sigma med X-fatning for Fujifilm

For første gang kommer Sigma med objektiver for Fujifilm X. Det er ikke så mye vi har sett av tredjepartsobjektiver til X.

Det som er nytt, er at det er for Fujifilm X. Det er første gang Sigma lager slike. Da X-systemet var nytt, kom det noen få objektiver fra Zeiss, men de ble ingen stor suksess, og det finnes noen objektiver fra Tokina. Men ellers har det vært skralt. Kanskje er dette starten på et slags frislipp av X-fatningen for tredjepartsprodusenter.

Objektivene er både mindre, lettere og rimeligere enn tilsvarende fra Fujifilm. Det vil si, Fujifilm har ingen 56mm f/1.4, men en 56mm f/1.2, så der blir ikke sammenlikningen helt rettferdig. Til gjengjeld får man et nytt alternativ for dem som ikke trenger den ekstreme blenderen på f/1.2

Hvis dagens lansering blir et vellykket prosjekt fra Sigma, vil vi nok se andre Sigma-objektiver også få X-fatning. Foreløpig har de ikke så mange objektiver laget for speilløst APS-C, men en svært aktuell kandidat vil jo være 18-50mm f/2.8, som er ekstremt kompakt i forhold til lysstyrken.

 

Du er kanskje også interessert i

Inspirasjon og kunnskapsartikler

0

Svært lyssterk fullformat fra Laowa

Argus 45mm f0.95 kompletterer den eksisterende 35mm f0.95.

Les mer
0

Nikons 2 i 1 supertele

Nikon lanserer 400mm f/2.8 med innebygd telekonverter for Z-fatning.

Les mer
0

Nikons lille 800mm

Nikon lanserer Z 800mm f/6.3 VR S.

Les mer
0

Objektiver som er ekstremt lyssterke

For deg som vil ha unik bokeh og mulighet til å jobbe med dybdeskarpheten.

Les mer
0

SIGMA lanserer objektiver for Fujifilm X

Nå får du tre nye objektiver for X Mount-kamera.

Les mer
0

Objektiver til portrett

Portrettfotografering er en av de klassiske sjangrene innen fotografi.

Les mer