Historien bak bildet Tom Schandy og Baard Næss

Historien bak bildet

Tom Schandy og Baard Næss

44,-Kampanjepris
295,-Ordinær pris
100+ stk. Totalt på lager
  • 0Butikklager, Bergen
  • 100+Hovedlager
  • 0Skøyen

Tom Schandy / Baard Næss

To av Norges beste naturfotografer viser sine beste bilder og forteller historien bak. Inspirerende og lærerikt for alle oss andre som vil ta bedre naturbilder.

Tom Schandy og Baard Næss er begge prisbelønte naturfotografer, og du har sikkert sett bildene deres i magasiner, blader og bøker. Nå har de plukket ut egne bilder som de er spesielt glad i. Det er ikke nødvendigvis bilder der alt er nøye planlagt, mange av dem har blitt til på tilfeldig vis, og noen er resultat av lek med kameraet. Vi får historien bak bildene, og vi får de tekniske opplysningene. Ikke minst får du gode ideer til hvordan du selv kan være ørlite nyskapende når du har med kameraet på tur.

Fra linselus til store rovdyr i afrika

Boka viser stor bredde. Her er små vakre detaljer fanget kun meter fra egen inngangsdør til sterke blikk fra jaguar i Brasil og leopard i Sør-Afrika. Her er bilder som viser noe «helt vanlig» på en ny og spennende måte. Altså vil hobbyfotografen få en rekke ideer til nye innfallsvinkler. En gjeng prestekrager kan like gjerne fotograferes mens de svaier i vind som når det er vindstille. Uskarpheten på grunn av bevegelse gir bildet det lille ekstra for å fange oppmerksomheten. Det handler mye om å se motiver i nærmiljøet eller på skogsturen med nytt blikk. Tom Schandy har reist mye til eksotiske steder og kan skilte med bilder av rovdyr og fugler fra blant annet Afrika og Sør-Amerika. Bildene hans er imponerende, og det er lett å bli bergtatt av gorillaens hånd som strekkes ut mot fotografen. Bildet er tatt i en av Ugandas nasjonalparker. Egentlig et rørende og uttrykksfullt bilde som gir ro i sjela. Bildet av et bitte lite rogntre omgitt av pels fotografert av Baard Næss, skaper stor forundring. Et underlig og originalt bilde med en artig historie bak.

Landskaper er vanskelig å fotografere. Bildene blir ofte ikke like imponerende som originalen. Men disse gutta klarer å gjenskape det storslagne. Det handler om å vente på rett lys, om å kunne kaste seg rundt når forholdene ligger til rette. Nordlys i svart hvitt er originalt, men gir en annen stemning enn i farger, mener Schandy. Vi har jo sett utallige nordlysbilder i farger fra før...

Historien bak bildet er en sann fryd for oss som er interessert i gode naturbilder og som tar bilder selv. Du blir satt på sporet av hvordan jobbe med motiver på nye måter. En liten vridning med kameraet, et annet lys, en annen posisjon … mulighetene er mange.

Produktinformasjon

Hovedkategori Litteratur
Produktkategori Bøker
Produkttype Foto og Video


Produsentens varenr9788299897143
34368