512840

Celestron Polar Finder Avx/Cgem

Okular

881,-Kampanjepris
1 101,-Førpris
1 stk. Totalt på lager
  • 0Butikklager, Bergen
  • 0CEWE
  • 1Hovedlager
3 stk. Leverandørlager

Celestron Polar Finder AVX/Cgem Okular

Få hjelp med polarjusteringen av Celestron CGEM, Advanced VX eller CG-5 med Polar Finderscope. Installer Polar Finder i "polar finder-porten", som finns bak på fatningen, og fokuser øyestykket til okularmikrometeret er skarpt.

Okularmikrometeret er gravert med noen få lett gjenkjennelige stjernemønstre som kan hjelpe deg med å justere teleskopet. Benytter du teleskopet på den nordlige halvkule vil du se Karlsvognen samt det velkjente "W" fra Cassiopeia på okularmikrometeret. Bruk Karlsvognen til å guide deg i vår- og sommermånedene, og Cassiopeia om høsten og vinteren. Nordstjernen, Polaris, og himmelens nordpol er også avmerket på okularmikrometeret. Når du velger hvilket stjernemønster du vil bruke, skal teleskopet justeres slik at stjernene avstemmes med de posisjoner som er vist på okularmikrometeret. Flytt deretter teleskopets azimut og høydejusteringskontroll slik at Nordstjernen plasseres i trådkorset. 

Celestron Polar Axis Finder kan også brukes på den sydlige halvkule. Fire stjerner fra konstellasjonen Oktanten er gravert inn i okularmikrometeret. Juster teleskopet til disse stjernene står som vist i okularmikrometeret.

  • Foretar polar-justering av ditt Celestron CGEM, Advanced VX eller CG-5 med Celestron Polar Finderscope.
  • Koblestil "polar finder-porten" bakpå fatningen.
  • De enkelt gjenkjennelige stjernemønstrene fra Karlsvognen, Cassiopeia og Oktanten er gravert inn i okularmikrometeret, samt Nordstjernen og himmelens nordpol, som hjelp til justering på både den nordlige og sydlige halvkule.
  • Øyestykket har fokusjustering for klarhet i okularmikrometeret.

 

 

Produktinformasjon

Hovedkategori Optikk
Merker Celestron
Produktkategori Stjernekikkert
Produkttype Tilbehør


Produsentens varenr94224