0

Nikons 2 i 1 supertele

Nikon lanserer 400mm f/2.8 med innebygd telekonverter for Z-fatning.

Det er med andre ord også en 560mm f/4 i samme objektiv.

Nå kan du få både 400mm og 600mm i samme objektiv, og det uten å miste lysstyrken og bildekvaliteten som du gjør med et zoomobjektiv. Vi har sett flere lange teler med innebygd telekonverter, og mange av dem har vært zoom-objektiver. Hvorfor ingen har kommet opp med denne løsningen tidligere, kan vi jo lure på, men det virker meget smart når vi nå ser det.

Objektivet er en Z 400mm f/2.8 TC VR S som nesten et kilo mindre enn den gamle versjonen for F-fatning (2950g). Det i seg selv er jo imponerende, og tatt i betraktning at det også er en telekonverter i objektivet, kan dette bli ganske banebrytende for enkelte fotografer. Nikon hevder at du får den samme bildekvaliteten med og uten telekonverteren. Hvis det stemmer, betyr det at fotografer som før måtte slepe på både 400mm og 600mm nå kan slippe å dra på det lange objektivet, men også et kilo vekt på det korte.

Nikon har funnet opp en ny coating, MESO, som skal være bedre enn det gamle Nano Chrystal coatingen, og gi mindre reflekser. Objektivet er utstyrt med to ringer i tillegg til fokusringen. Den ene er en kontrollring der du kan legge en funksjon, for eksempel blender. Den andre er en ring du kan vri litt i en eller annen retning, og som automatisk går tilbake til utgangspunktet, for å kunne endre verdi på det du legger på en av de fire funksjonsknappene. Som du forstår, er det store muligheter for å tilpasse objektivet til eget bruk.

Objektivet er naturligvis utstyrt med bildestabilisator. Selv om du har dette i kamerahuset, er ikke den spesielt effektiv på lange brennvidder, så på lange teler er det nødvendig med innebygd stabilisator. Nikon oppgir den til å kompensere for 5,5 trinn.

Ellers er objektivet utstyrt med det beste Nikon har av autofokusmotorer, fluoine coating, ARNEO coating og plass til drop-in-filter. Det leveres med solblender, deksler, veske og bærestropp.

Hele herligheten vil koste 164 990 kroner, veiledende, og levering vil så smått starte i februar.

Du er kanskje også interessert i

Inspirasjon og kunnskapsartikler

0

Svært lyssterk fullformat fra Laowa

Argus 45mm f0.95 kompletterer den eksisterende 35mm f0.95.

Les mer
0

Nikons 2 i 1 supertele

Nikon lanserer 400mm f/2.8 med innebygd telekonverter for Z-fatning.

Les mer
0

Nikons lille 800mm

Nikon lanserer Z 800mm f/6.3 VR S.

Les mer
0

Objektiver som er ekstremt lyssterke

For deg som vil ha unik bokeh og mulighet til å jobbe med dybdeskarpheten.

Les mer
0

SIGMA lanserer objektiver for Fujifilm X

Nå får du tre nye objektiver for X Mount-kamera.

Les mer
0

Objektiver til portrett

Portrettfotografering er en av de klassiske sjangrene innen fotografi.

Les mer