0

Arbeidsflyt (mediebank)

Hvor lagrer dere alle bildene og videoene som tas hver dag?

Vi i Foto.no leverer hvert år mengder av foto og videoutstyr til våre bedriftskunder. Dette brukes til produktopptak, streaming, podcaster, ansattbilder, profilering og ikke minst dokumentasjon og sikkert mye annet også. Alt dette genererer filer, mange filer og tildels store filer. Ta en kikk på din egen telefon så vil jeg tro det er mye foto og video der og så ganger du det opp til en hel virksomhet. Det ligger noen utfordringer her. 

Vi er så heldige at vi har vært med på digitaliseringsprosessen. Helt fra film og kjemi i mørkerommet og skanner på pulten, til filer på cd-plater, minnekort og stadig større disker. Menneskehjernen ser ut til å like mapper og esker og tenker gjerne at det er løsningen på alt. Det fungerte rimelig bra med papirbilder og filmruller i skuffer og skap men det fungerer faktisk ganske dårlig i det digitale rommet.  

I snart 30 år har vi jobbet med digitalisert arbeidsflyt i virksomheter der kun det riktige bildet, eller videoen, skal deles og brukes. Vi har spist kameler underveis for hva som var rett for noen passet ikke for alle og ny teknologi ga både muligheter og utfordringer. 

I samarbeid med NTB leverer vi en skybasert Mediebank for bedrifter og virksomheter som erkjenner at et bra verktøy trengs heller enn gratistjenester med mapper og innlagt reklame. Her er det full kontroll over eget innhold! 

I denne løsningen er det lett å få innholdet inn, gjerne rett fra nettleseren eller mobil-appen. Det er lett å administrere tilgangskontroll, bruksrettigheter og GDPR. Det er selvsagt også gode verktøy for å tagge innholdet så det er søkbart på kryss og tvers. En fil som heter efgyjj.jpg er kun en datamengde som bruker plass om den ikke kan søkes opp på hva den inneholder. Bilder kan brukes direkte i Office365 (på alle plattformer) der folk flest tilbringer mye av arbeidsdagen med presentasjoner og rapporter. Det er også mulig å integrere med egne nettsider eller andre fagverktøy. Deling av enkeltfiler eller samlinger med eksterne er kun et par-tre klikk unna. 

Neste gang du er innom for å se på et nytt kamera så kan vi jo ta en prat om hva som kan være et bra alternativ hos dere. Trenger du ikke kamera akkurat nå så ta gjerne kontakt likevel.

Foto.no har en stor bedriftsavdeling med fageksperter innen alle våre produktområder. Vi er klare til å hjelpe deg med den løsningen du trenger. Ta kontakt med oss på info@foto.no eller på telefon +47 46 46 24 24, og vi setter deg i kontakt med en passende kontaktperson hos oss.