237251 237251 237251 237251

Canon RF 5.2mm f/2.8L Dual Fisheye

180° VR-objektiv til EOS R5

24 955,-
Leveres på bestilling
  • 0Butikklager, Bergen
  • 0CEWE
  • 0Hovedlager
0

Canon cashback på objektiver

Oppgrader fotobaggen med Canon optikk og få opptil kr 2 800 tilbake.

0

Få ekstra i innbytte til Canon

Bytt til Canon EOS R5, R6 II og RF-optikk og gjør en ekstra god innbyttedeal.

Andre kjøpte også

20%
Canon EOS R5 C Hybrid Cinema-kameraCanon EOS R5 C Hybrid Cinema-kamera
39 999,-
49 954,-
Varenr142877
På lager
2

Fang en virtuell verden takket være Canon RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye; et kompakt, stereoskopisk RF-objektiv i L-serien som er i stand til å fange superskarpt innhold ved hjelp av Canons VR-system. Kamera og en programvareløsning-forvandler opptak til en virkelig fantastisk visuell opplevelse.

  • Utrolig praktisk (3D) 180° VR-opptak: Den kompakte, enkle designen forenkler raske kameraoppsett for profesjonell stereoskopisk 180° VR-opptak
  • Effektiv og forenklet arbeidsflyt: Med et stereoskopisk 190° synsfelt, blir to offset sirkulære fiskeøye-bilder perfekt synkronisert og spilt side om side på en enkelt Full Frame-sensor, og stitchet sammen av Canons kraftige EOS VR Utility/plug-in, klart for sluttredigering.
  • Bildekvalitet i høy kvalitet: RF 5.2 mm F2.8L Dual Fisheye har perfekt justerte, to fremovervendte fisheye-linser, og bruker to UD-elementer per objektiv for å korrigere for avvik pluss Canons spesielle SWC-belegg for å redusere ghosting og flare, selv i bakgrunnsbelyste forhold.
  • Rask blenderåpning f/2.8 for fotografering i svakt lys: RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye yter ypperlig i svakt lys takket være en rask f/2.8 blenderåpning med nøyaktig synkronisert eksponering og presis kontroll via en dual Electro Magnetic Membran (EMD)-design.
  • L-serien og værbestandighet: Fordi det er et objektiv i L-serien, er RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye bygget for profesjonell bruk. Det er støv- og sprutbestandig og har fluorbelegg som avviser vann og smuss på linsens overflate.
  • Gelfilterholder for presis eksponeringskontroll: RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye har en bakmontert gelatinfilterholder for ferdigskårne ND-geler som kan brukes til å kontrollere lysnivået nøyaktig når den er i bruk på 180° VR-video produksjoner.

 

 

Canon RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye er utviklet som et svar på etterspørselen etter 3D VR180-innhold av høy kvalitet. Med VR-teknologi på vei oppover i mange sektorer som trening, reise, sport, live-arrangementer og dokumentarer, forenkler Canons nye objektiv hele prosessen med stereoskopisk VR180-opptak og etterproduksjon. EOS VR SYSTEMs evne til å skape en oppslukende opplevelse bringer seerne inn i hjertet av handlingen ved å tilby profesjonell bildekvalitet og høyere realisme.

Canon RF 5,2 mm F2,8L Dual Fisheye er Canons første utskiftbare VR-objektiv noensinne, designet for å forenkle oppsett og opptak av VR180-video og stillbilder med EOS R5, samtidig som den høye optiske ytelsen til EOS R System beholdes . Dette gjør 3D-innholdsskaping mer praktisk for eksisterende VR-innholdsskapere, profesjonelle produksjonsselskaper og fagfolk som ønsker å bryte seg inn i VR-markedet med et mer effektivt system.

Sammen med Canon RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye-objektivet, inkluderer Canons EOS VR SYSTEM også en nyutviklet programvare for Canon VR (EOS VR Utility) og plug-in (EOS VR Plug-in for Adobe Premiere Pro) for å effektivisere etterproduksjonsprosessen, som forbedrer innholdsskapernes opplevelse fra input til output. 

En av de store utfordringene med å lage VR-materiale er å få to kameraer og to objektiver så godt kalibrert og synkronisert at de gir riktig resultat. Deretter må man behandle de to videostrømmene slik at de blir til en 3D-video.

Med begge objektivene på ett kamera samtidig, slipper man alt dette. Kameraet registrerer bildet fra begge objektivene på hvert sitt område på bildebrikken. Dermed får man kun en videofil fra kameraet, som inneholder begge settene med video. Det kommer en app til telefon/nettbrett og en plug-in til Adobe Premiere Pro for å jobbe videre med innholdet derfra. Dette vil lette arbeidsflyten enormt, og gjøre det tilgjengelig for langt flere brukere.

Foreløpig fungerer det kun på EOS R5, som trenger en ny firmware for å håndtere dette. Grunnen til at det kun er R5 som kan gjøre det, er oppløsningen, som ellers blir for lav på de andre eksisterende kamerahusene i Canons R-serie. Det skal tross alt legges to rektangulære bilder ved siden av hverandre på samme bildebrikke. Det gjør også at hver video som registreres har litt lavere oppløsning enn 4K.

Objektivet har ikke autofokus, men med en brennvidde på 5,2mm er ikke fokuseringen veldig krevende, selv på blender f/2.8. Når du fokuserer manuelt, fokuserer du naturligvis begge objektivene samtidig, og endrer du blender, gjør du også det på begge samtidig, så du alltid vet at de er synkronisert.

 

I pakken:

  • RF 5.2mm F2.8L Dual Fisheye
  • Objektivdeksel
  • Bakdeksel
  • Hexagon nøkkel
  • Objektivetui LS1014
  • Brukermanual

 

 

 

Produktinformasjon

Autofokus Nei
Bildestabilisator Nei
Diameter obj (mm) 121,1
Farge Sort
Fullformat Ja
Hovedkategori Objektiver
Iris blader 7
Korteste brennvidde obj 5,2
Lengde Objektiv (mm) 53,5
Merker Canon
Nærgrense i cm 20
Objektivfatning Canon RF
Objektivtype Fisheye
Produktkategori Canon RF Mount
Produkttype Spesialoptikk
Største blender tele f/2.8
Største blender vidvinkel f/2.8
Vekt Objektiv (g) 350
Værtettet Ja
Zoom Nei


Produsentens varenr5554C005