659786 659786 659786 659786 659786

Sigma 15mm f/1.4 DG DN Art Sony

Diagonal Fisheye for Sony E-mount

22 499,-
Leveres på bestilling
  • 0Butikklager, Bergen
  • 0CEWE
  • 0Hovedlager
0

Fotografering av nattehimmelen

Dette objektivet yter nattehimmelen rettferdighet.

0

Sigma Cashback

Har du kjøpt kvalifisert produkt i kampanjeperioden, kan du søke om cashback fra Sigma

Sigma 15mm f/1.4 DG DN Art Diagonal Fisheye for Sony E-mount

Verdens første F1.4 diagonale fisheye-objektiv for 35mm fullformats systemkamera. Oppløsningsegenskaper som snur opp ned på tidligere oppfatninger om fiskeøye-objektiver. Gjennom å kombinere blender F1.4 med en ultra-vidvinkel med fiskeøyeperspektiv og overlegen oppløsningsevne over hele bildeflaten, har SIGMA utviklet et objektiv som oppnår et helt nytt nivå av kunstnerisk potensiale. Den optiske ytelsen på SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art er svært høy, oppnådd gjennom å korrigere ulike lysbrytningsfeil, og da speiselt sagittal coma flare. Objektivet takler astrofoto, selv på full blenderåpning, noe som krever spesielt gode optiske egenskaper. Ulikt konvensjonelle fiskeøye-objektiver gir SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art et skarpt resultat fra hjørne til hjørne i bildet. Det gjør at objektivet kan brukes til en rekke forskjellige formål, deriblant astrofoto, landskap og arkitektur. Alle disse egenskapene i det nye objektivet for fullformats speilløse systemkamera åpner opp for uante kreative muligheter innen vidvinkelfotografering.

Oppløsningsegenskaper som snur opp ned på tidligere oppfatninger om fiskeøye-objektiver
Det siste innen optisk design korrigerer grundig hver type lysbrytingsfeil. Dette diagonale fiskeøye-objektivet gir et unikt uttrykk og leverer høy oppløsning over hele bildeflaten, selv på største blender. For å kunne garantere for ytelsen sjekkes hvert eneste objektiv med SIGMAs eget MTF-målesystem før det forlater fabrikken.

Høy oppløsning og gjengivelse fra hjørne til hjørne, selv på vidåpen blender
Objektivet består av 21 elementer i 15 grupper, inkludert 4 FLD og 3 SLD spesielle lavspredningsglass, og i tillegg 2 asfæriske linseelementer. Ved å korrigere sagittal coma flare og andre lysbrytningsfeil klarer objektivet å nøyaktig gjengi lyspunkter gjennom hele bildeflaten, selv på største blender. Denne egenskapen gjør at objektivet er spesielt godt egnet for astrofotografering.

Diagonalt fiskeøye-objketiv med 180° synsvinkel
Den kraftige forvrengingseffekten, som er det tiltalende ved et fiskeøye-objektiv, gir brukere mulighet til å glede seg over det unike 180° perspektivet som dette objektivet gir. I tillegg er 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art laget med de høye standardene som kreves av et Art-objektiv. Og som alltid er alle objektivene inspisert og målt med SIGMAs eget MTF-målesystem. Dette nye fiskeøyeobjektivet kombinerer ultra-vid 180° synsvinkel med meget høy oppløsning og leverer et kunstnerisk potensial som overgår andre fiskeøye-objektiver.

 

 

Utviklet for å minimere flare og ghosting
For å motvirke flare og ghosting, som reduserer bildekvaliteten, er objektivet konstruert slik at det håndterer alle former for uønsket innfallende lys. En slik konstruksjon er oppnådd ved å ta i bruk toppmoderne simuleringer av ulike typer for innfallende lys. God håndtering av bakgrunnslys sikrer klare og skarpe bilder under hvilket som helst lysforhold.

Et tillegg til Art F1.4-serien, omhyggelig laget for astrofotografering
SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art kommer med mange funksjoner for å gjøre astrofotografering lettere. Med dette objektivet har SIGMA nå fire faste F1.4-vidvinkler, inkludert 14mm,20mm og 24mm, med funksjoner spesielt laget for astrofotografering. I form av både utvalg og funksjonalitet støtter nå SIGMA opp under gleden av å fange stjernene.
     
MFL (Manual Focus Lock) bryter
Objektivet har en MFL-bryter. Når MFL-bryteren er satt til “LOCK” kobles fokusringen ut slik at man unngår å ved et uhell bevege fokusringen etter at fokus er satt. Dette er spesielt nyttig ved lange eksponeringer og andre situasjoner hvor fokus er låst under opptak.

Bakre filterholder
En bakre filterholder er montert som standard for å kunne sette inn gel-filter i bakkant. En låsemekanisme hindrer filteret i å falle ut.

Frontdeksel med plass til oppbevaring av gel-filter
Frontdeksel med låsemekanisme spesielt laget for SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art. Lokket har også plass til å oppbevare to bakre gel-filter slik at disse ikke blir ripete eller samler støv.

Stativfeste
Objektivet kommer med en avtagbar Arca-Swiss kompatibel fot som er laget av lett og slitesterk magnesiumlegering.  Foten kan festes rett på Arca-Swiss kompatible stativhoder og utformingen er laget slik at den ikke kommer i veien for objektivvarmer.

Mange funksjoner og fantastisk byggekvalitet
SIGMA 15mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art har mange funksjoner for å gjøre fotograferingen enklere.

Motstandsdyktig mot støv og vannsprut
I tillegg til å være støv og sprutsikkert er frontelementet overflatebehandlet for å avstøte vann og olje, slik at det kan brukes i rufsete omgivelser. Selv om objektivet er laget for å værs sprutsikkert, så er det ikke vanntett. Pass på slik at objektivet ikke kommer i kontakt med større mengder vann. Vann på innsiden av objektivet kan forårsake store skader og kan også gjøre objektivet umulig å reparere.

Lineær HLA-motor
Lineær HLA-motor driver AF i objektivet. Sammen med den raske motoren sikrer en avansert elektronisk kontrollenhet at autofokuselementet beveger ser raskt og nøyaktig.

Uovertruffen byggekvalitet
For å tåle det tunge optiske designet og for å øke slitestyrken er det brukt metalldeler på spesielt utsatte steder inni objektivet. I tillegg er det brukt den lette og robuste plastlegeringen TSC andre steder for å holde vekten lavest mulig. Ikke minst er alle overflater, ringer, knapper og brytere laget for å føles bra å jobbe med. SIGMA er stolte av byggekvaliteten på produktene sine og man går ikke på akkord med hverken slitestyrke, brukervennlighet eller den gode følelsen av å eie et slikt produkt.

 

 

 

Produktinformasjon

Autofokus Ja
Diameter obj (mm) 104
Farge Sort
Fullformat Ja
Hovedkategori Objektiver
Iris blader 11
Korteste brennvidde obj 15
Lengde Objektiv (mm) 158
Lengste brennvidde 15
Merker Sigma
Nærgrense i cm 38
Objektivfatning Sony E
Objektivtype Fisheye
Produktkategori Sony E Mount
Produkttype Fisheye
Største blender vidvinkel f/1.4
Vekt Objektiv (g) 1350
Værtettet Ja
Zoom Nei


Produsentens varenr478965