Olympus OM-D E-M1X

20 989,-
Bestillingsvare
  • 0Butikklager, Bergen
  • 0Hovedlager
  • 0Skøyen
0

Olympus Summer Cashback

Legg en E-M1X eller utvalgte objektiver i handlekurven din i dag og få opptil 3000 kr TILBAKE etter at du har handlet hos Foto.no

0

Olympus E-M5 Mark III kampanje

Nå kan du gjøre et ekstra godt kjøp av Olympus OMD E-M5 Mark II!

Olympus OM-D E-M1X er helt fantastisk på mange områder: forbedret stabilisering til imponerende 7,5 trinns kompensasjon med Sync IS, og et robust, værtettet kamerahus som tåler profesjonelle oppdrag under ekstreme forhold.

To TruePic VIII prosessorer gir dobbelt så mye prosessorkraft som E-M1 Mark II, og åpner for nye muligheter - som C-AF Tracking med intelligent motivgjenkjenning via maskinlæring, 50 megapiksler håndholdt høyoppløsningsmodus og Live ND filtre. I tillegg støtter begge SD-kortportene UHS-II, og RAW-bufferen er utvidet på grunn av høyere prosessorhastighet; smarte løsninger for økt kreativitet og profesjonell arbeidsflyt. Forbedret bildestabiliator.

Håndholdt High Res

Olympus bruker ikke bare bildestabilisatoren til bildestabilisering. Den kan også brukes til å ta høyoppløste bilder ved å ta en rekke bilder der bildebrikken blir flyttet en halv piksel for hvert bilde, slik at man får samplet mye mer informasjon fra samme område.

Tidligere kunne man gjøre det med kameraet på stativ. Nå kan du også gjøre det håndholdt. Det betyr at i tillegg til å kunne flytte brikken med en nøyaktighet på en halv piksel, må kameraet også kompensere for håndbevegelsene dine i tillegg, og med samme nøyaktighet.

Det fungerte utmerket på stativ. Det blir spennende å se om det fungerer like bra håndholdt. I så fall blir vi meget imponerte.

Med denne funksjonen får du ut et bilde på 50 megapiksler fra en 20 megapikslers bildebrikke. Bruker du stativ, kan du få bilder på inntil 80 megapiksler.

Innebygd ND-filter

E-M1X har mulighet til å ta flere bilder etter hverandre for å emulere en lang eksponering, uten at bildet blir brent ut. På den måten får du samme effekt som av et gråfilter/ND-filter. Du kan stille effekten fra ett til fem blendertrinn, og en fiffig funksjon er at du ser effekten i søkeren (ved at oppdateringshastigheten i søkeren settes til å matche lukkertiden) før du tar bildet.

Til nå har vi måttet sette filter foran objektivet for å ta bort lys. Det er sjelden gunstig for bildekvaliteten å gjøre det, og man må ha ett filter for hver filterstyrke og for hver filterdiameter du har på objektivet. Det kan bli mange filtre å holde styr på. Nå slipper du det.

Autofokus på et nytt nivå

Det er vanskelig å sammenlikne autofokus mellom kameraer, særlig når man ikke har prøvd dem. Olympus hevder en helt ekstrem treffprosent og hastighet, som i så fall her helt på høyde med det beste fra Canon og Nikon. Det har vi ikke sett fra speilløse kameraer før, men det er tydelig at de speilløse kameraenes store potensial begynner å slå inn, nemlig det at de kan prosessere bildet før det tas. På følgefokus kan det være en enorm fordel da motivgjenkjenningen blir i en helt annen klasse enn fra speilrefleks.

Olympus har utnyttet dette ved å utstyre kameraet med en bildebase med en enorm mengde motiver av fly, biler, båter og motorsykler, som dermed blir gjenkjent umiddelbart og autofokusen får en mye lettere jobb med å følge motivet. Olympus sier at denne basen vil bli utvidet med nye motiver fortløpende.

En annen stor forbedring med autofokusen er at den nå skal være følsom ned til -6EV. Dermed tangerer den rekorden til Canon EOS R som også klarer dette.

Mye er likevel som før

Bildebrikken er den samme som i E-M1 Mark II, men prosessorkraften er en helt annen. Med to prosessorer klarer den å håndtere krevende autofokusoppgaver samtidig som den styrer stabilisatoren og gjør avansert bildebehandling.

Seriebildehastigheten er også som før, med inntil 18 bilder pr. sekund med full autofokus og inntil 60 med låst fokus. Pro Capture-funksjonen er fortsatt på plass, med mulighet for å ta bilder før du trykker ned utløseren, og lagre de siste 35 bildene før du trykket. På den måten kan du fange ting som skjer så fort at du ikke rekker å reagere. Bufferen har blitt større, og du kan nå ta 87 råbilder på 18 bps før bufferen er full, og klarer du deg med 10 bps, har du plass til 287 råbilder.

Nyheter i grensesnittet

Har du brukt Olympus E-M1 tidligere kjenner du deg umiddelbart igjen, men det er noen nyheter. Det viktigste, bortsett fra det innebygde batterigrepet, er kanskje at søkeren har blitt større og lysere. Nå har den en forstørrelse på 0,83x og framstår som svært lys og god å jobbe med.

I likhet med mange andre kameraer har det nå kommet på plass en liten «joystick», som gjør en del operasjoner enklere. Hjulene er flyttet «inn» i kameraet, så du ikke så lett endrer på dem ved en feil, og grepet har blitt litt større og bedre.

Det er fortsatt plass til to SD-kort og begge plassene støtter UHS-II. På grunn av batterigrepet er det nå plass til to batterier samtidig av typen BLH-1, altså samme batteri som i E-M1 Mark II. Det går nå an å lade kameraet fra en nødlader, slik at du lett kan unngå å gå tom for strøm.

Menyen har endelig fått en «My menu»-funksjon, der du kan legge de menyvalgene du bruker mest. Det er på høy tid, for mange brukere har brukt mye tid på å gå seg bort i, eller blir forvirret av menyene til Olympus. Det blir bedre nå.

Kraftig forbedret videofunksjon

Til glede for alle videofilmere, konkurreres det hardt om videofunksjonen i kameraene for tiden, og Olympus vil være med. De kan riktignok ikke skilte med alle mulighetene Panasonic tilbyr, eller ekstrem båndbredde, men det er likevel et stort steg opp fra forrige modell. Viktigst er kanskje log-funksjon (OM-Log 400), støtte for både UHD og Cinema 4K og 120fps i full HD. Men det som lenge har gjort OM-serien til habile videokameraer er nettopp bildestabilisatoren som i stor grad overflødiggjør eksterne stabiliseringsutstyr og gjør at du kan lage opptak på profesjonelt nivå med ekstremt kompakt utstyr.

Hvor var du da bildet ble tatt?

Færre og færre kameraer har innebygd GPS. Olympus har gått motsatt vei, og ikke bare lagt inn GPS, men også kompass som viser retningen du tok bildet i, barometer som kan visen høyden og termometer som viser temperaturen. Dette er nyttig til dokumentasjonsformål, men trekker sikkert litt batteri.

Trådløs forbindelse

Olympus tilbyr nå trådløs overføring av råfiler over wifi til mobil-appen. Det er nyttig når du vil sikkerhetskopiere bilder eller jobbe med filene på farten.

I pakken

  • Olympus OM-D E-M1X Speilløst Digital kamera (Kun kamerahus)
  • 2 x Olympus BLH-1 Lithium-Ion Battery (7.4V, 1720mAh)
  • 2 x Olympus BCH-1 Battery Charger
  • Skulderstropp
  • USB Kabel
  • CP-1 Kabel beskytter
 

Produktinformasjon

AF Arbeidsområde -6 - 20EV
Antall minnekortplasser 2
Art Filter Ja
Berøringsskjerm Ja
Bildestabilisator i kamera Ja
Cropfaktor 2.0x
Eksponerings kompensasjon -5 til +5 EV
Farge Sort
Fast motion Ja
Focus Bracketing Ja
Focus peaking Ja
GPS Ja
HDMI Ja
HDR Ja
Hodetelefonutgang Ja
Hovedkategori Kamera
Innebygd blits Nei
Kamerafatning Micro Four Thirds
Kameratype Speilløst
Kompass Ja
Korteste lukkertid 1/8000
Manuell hvitbalanse Ja
Megapiksler 20
Mikrofoninngang Ja
Minnekorttype Secure Digital
Modell OM-D E-M1X
NFC Nei
Produktkategori Systemkamera
Produkttype Speilløst
Produsent Olympus
Prosessor TruePic VIII
Sensorstørrelse MFT
Slow motion Ja
Støtsikkert Nei
Temperaturmåler Ja
Time lapse Ja
USB 3 Type C (USB-C)
Vanntett Nei
Videooppløsning 4096x2160
Vribar skjerm Ja
Værbeskyttet Ja
Wi-Fi Ja


51071