659841 659841 659841 659841 659841 659841 659841 659841 659841 659841

Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports

For Sony E-mount

37 995,-
2 stk. Totalt på lager
  • 0Butikklager, Bergen
  • 0CEWE
  • 2Hovedlager
0

Fotografering av nattehimmelen

Dette objektivet yter nattehimmelen rettferdighet.

0

Sigma Cashback

Har du kjøpt kvalifisert produkt i kampanjeperioden, kan du søke om cashback fra Sigma

Sigma 500mm f/5.6 DG DN OS Sports for Sony E-mount

En 500mm med hendig størrelse som gir en helt ny foto-opplevelse. SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports er et fast, ultra-telefotoobjektiv laget for speilløse kamera. Objektivet har overlegen optisk kvalitet og er oppsiktsvekkende lett. Ved å bruke flere store lavsprednings linseelementer som er utfordrende å produsere, har SIGMA lykkes i å redusere størrelsen betraktelig uten å bruke diffraktive linseelementer. Samtidig har det vært mulig å oppnå høy oppløsning som man forventer i et 500mm-objektiv. Objektivet består hovedsakelig av spesiallagede hardføre plastdeler og er værtettet for å hindre støv og vann å trenge inn i objektivet*. Med sin høye oppløsningsevne og lille praktiske størrelse, til tross for brennvidde på 500mm, gir SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports en helt ny opplevelse enten man fotograferer dyreliv, fly, sport eller andre motiver som krever hastighet.

Perfekt for håndholdt fotografering, et 500mm-objektiv med optisk ytelse uten sidestykke
Ved å ta i bruk det siste innen optisk design, som eksklusive lavspredningselementer, har det vært mulig å oppnå både et ekstremt kompakt objektiv og et objektiv med høy optisk kvalitet hvor lysbrytningsfeil er ypperlig korrigert. I tillegg til størrelsen som muliggjør håndholdt fotografering, hjelper også den superraske autofokusen med HLA (High-response Linear Actuator), og OS2 (optisk stabilisator algoritme) til med å gjøre fotograferingen komfortabel.

Høy optisk kvalitet og kompakt konstruksjon
Det siste innen optisk design har gjort det mulig å betraktelig redusere det optiske systemet for en 500mm. Ved å ta i bruk eksklusive konvekse lavspredningsglass i fremre del av objektivet oppnås både høy korrigering av lysbrytningsfeil, samt en kort lengede på hele objektivet. Produksjon av disse høyteknologiske store elementene er vanskelig, og det kreves stor nøyaktighet og presisjon, noe som er mulig på SIGMA sin eneste fabrikk i Aizu, Japan. Objektivet har utmerket korrigering av alle lysbrytningsfeil, og spesielt aksial kromatisk abrasjon, som ikke kan korrigeres i kamerahuset. Dette sikrer høy oppløsning fra senter i bildet og helt ut til kantene.

Høy motstandsdyktighet mot bakgrunnslys
SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports bruker refraktive linser i den optiske konstruksjonen for å unngå såkalt flare og ghosting som ofte oppstår og er karakteristisk for diffraktive linseelementer. Dette gjør at man kan ta bilder hvor det finnes bakgrunnslys eller lyskilder i utsnittet uten å bekymre seg for å få flare eller ghosting i bildet. Toppmoderne simuleringer av ulike typer for innfallende lys er gjort for å kunne konstruere objektivet slik at det takler ulike former for innfallende lys.

Rask AF og lineær HLA-motor
Lineær HLA-motor driver AF’en i objektivet. Sammen med den raske motoren sikrer en avansert elektronisk kontrollenhet at autofokuselementet beveger ser stille, raskt og nøyaktig. HLA muliggjør rask og nøyaktig AF også på ultra-telefoto, som er helt avgjørende ved sport- eller fuglefotografering.

 

 

OS2 algoritme brukt i funksjonen for optisk stabilisering
Siste versjon av OS2 optisk stabilisator algoritmen gir ekstremt høy bildestabiliseringseffekt på 5 trinn. Objektivet har to OS moduser: Mode 1 er for alminnelig billedtaking, og Mode 2 er best for situasjoner hvor man trenger å panorere, for eksempel sport eller motorsport. I Mode 2 muliggjør SIGMA sin Intelligent OS, en algoritme spesielt utviklet for panorering, effektiv stabilisering selv om kameraet beveges vertikalt eller diagonalt uavhengig av om bevegelsen er horisontal eller vertikal. Dette sikrer at motivet kan fanges uten å miste panoreringseffekten i bildet.

Kompakt, lett og høy byggekvalitet
Siden den optiske konstruksjonen er vesentlig redusert i størrelse, er det også mulig å redusere størrelsen på objektivkroppen. Objektivet er lett å bruke håndholdt, er værtettet som alle andre objektiver i Sports serien, og overflater, ringer og knapper er laget for å se bra ut og for å føles bra når de brukes.

TSC-deler med høy presisjon muliggjør både høy ytelse og lett vekt
For å klare å lage en så kompakt, lett og solid objektivkropp er det brukt materialer som TSC og magnesium på passende steder. På dette objektivet er det, for å spare vekt og plass, laget store deler av TSC som er del av både innvendige og utvendige funksjoner samtidig. Overflaten på TSC har en fin finish som gir objektivet en eksklusiv følelse. En slik sofistikert produksjon er mulig på SIGMA sin eneste fabrikk i Aizu i Japan og mer enn 65 år med teknologisk erfaring sikrer produkter med høy ytelse og lang holdbarhet.

Værbestandighet etter spesifikasjoner i Sports-serien
Fatningen, manuell fokusring, blenderring, brytere, bryterpanel og alle utvendige overganger er alle motstandsdyktige mot støv og sprut for å unngå at støv og smuss trenger inn i objektivet. Videre har objektivet et frontelement med vann og olje-avstøtende overflatebehandling noe som gjør det enklere å få bort dråper, støv og smuss.

Solblender
En lett og sterk solblender, spesialstøpt i TSC medfølger. Fremre kant er belagt med gummi for å beskytte mot dunk og riper som kan oppstå når man setter fra seg objektivet med fronten ned.

Mange funksjoner til hjelp i ulike foto-situasjoner
SIGMA 500mm F5.6 DG DN OS | Sports kommer med ulike funksjoner som blenderring og tre AFL-knapper som kan programmeres fra kamera. L-mount vesjonen er også kompatibel med SIGMA sine telekonvertorer noe som gir utvidet brennvidde på opptil 1000mm.

Brukerdefinerte funksjoner
Objektivet har en Focus Limter-bryter som gjør det mulig å redusere AF-utslaget slik at fokuseringen blir raskere og mer presis. Objektivet har tre AFL-knapper som kan programmers til en rekke ulike funksjoner via kameramenyen på utvalgte kamerahus. AFL-knappene er enkle å nå uavhengig av om kameraet er stående eller liggende. For L-Mount versjonen finnes SIGMA USB DOCK UD-11 som blant annet gjør det mulig å bestemme hvordan OS skal jobbe eller sette avstand for Focus Limiter på Custom Mode-bryter. (På Sony E-mount objektiver kan ikke funksjonene endres da det ikke finnes USB-dock for Sony E-mount som kreves for å endre disse innstillingene. De forhåndsinnstilte funksjonene på Sony E-mount versjonen endrer synlighet av OS -effekten i søker og på live view).

Blenderring
I tillegg til blenderring finnes det en blenderring-lås samt en bryter for å skru av og på klikk i blenderring.

 

 

 

 

 

Produktinformasjon

Autofokus Ja
Bildestabilisator Ja
Diameter obj (mm) 107,6
Farge Sort
Filterstørrelse (mm) 95
Fullformat Ja
Hovedkategori Objektiver
Iris blader 11
Korteste brennvidde obj 500
Lengde Objektiv (mm) 234,5
Lengste brennvidde 500
Merker Sigma
Nærgrense i cm 320
Objektivfatning Sony E
Objektivtype Tele
Produktkategori Sony E Mount
Produkttype Teleoptikk
Største blender tele f/5.6
Største blender vidvinkel f/5.6
Vekt Objektiv (g) 1375
Værtettet Ja
Zoom Nei


Produsentens varenr186965