Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Ivan H.
Hei alle sammen.

Jeg har gått en stund og tenkt på å lage en tråd der vi alle kan presentere et bilde sammen med ord; der vi gir litt info rundt bildet eller plassen det er tatt på.

Noen stikkord:
* metadata (blender, lukker, ISO, kamera, objektiv, osv)
* litt om plassen eller stedet det er tatt?
* hva bildet gir deg? hvorfor du selv liker bildet?
* prosessen rundt fotograferingen? valg? fremgangsmåte?
* noe i etterbehandligen som kan være interessant?
* om man ønsker kritikk på bildet, kan man godt presisere dette
* evt..

Jeg håper at dette kan bli en interessant tråd der vi har mulighet til å lære noe om hvordan andre fotograferer, kommer frem til et resultat.
Kanskje vi også kan få fine diskusjoner rundt bildene og evt teknikk.

Håper diskusjonen kan foregå i en fin tone, der vi alle kan lære noe av hverandre.

PS: Gi meg gjerne en lyd om dette var dårlig idè :)

(valgte kategorien Evaluering av bilder, håper den er korrekt nok)
Jeg kan begynne med ett av mine bilder.
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 3 hovedsvar og 12 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Ivan H.

Dette bilder et fotografert inne i "The Hell Fire Club", som er et steinhytte på toppen av Montpelier Hill i County Dublin, Irland.
Det ble bygget som en jakthytte rundt 1725, og det ble lant annet brukt steiner fra en nærliggende forhistorisk grav.
Den irske Hell Fire Club tok så etterhvert over steinhuset og brukte det til møter. Hytten og klubben er etter dette knyttet til kortspill, svartekunster, offringer, og det sies at de en gang ofret datteren til en bonde og spiste henne etterpå.

Huset brant til slutt "ned" og ble ikke brukt av klubben etter dette. Det sies at en mann kom på besøk en stormfull, mørk kveld. Han fikk komme inn og ble med på kortspillet som foregikk.
Da en av de andre mistet et kort på gulvet og skulle plukke det opp, såg han den fremmede hadde klover istede for vanlige føtter. Da forsvant den fremmede i en ball av flammer og hytten brant ned.

I dag er hytten lett tilgjengelig og er et fint turområde for folk i og rundt Dublin. Men, det sies at hytten er hjemsøkt :)
.
.
Jeg gikk rundt i hytten og fotograferte med ca 1s eksponering, la da kamera på gulvet, oppå et lite handkle som jeg hadde med.
Dette for å få en litt annen perspektiv enn de andre bildene jeg
har sett fra stedet OG at det ikke har så mye tilgjengelig lys der inne.
Jeg fotograferte så et vindu, som hadde en fin lysstråle som jeg ble litt betatt av. En fremmed jente kom så inn i rommet bak meg, hun skulle se ut alle vinduene i huset. Instinktivt så klikket jeg på
fjernutløseren når hun stod i lyset, og med 1s eksponering ble det et spennende og mystisk bilde, synes jeg.

Dette bildet er ikke planlagt, men et eks på at man må ta mulighetene som dukker opp uten forvarsel.
Litt planlagt kanskje, da kamera var innstillt og klar til fotografering. Hadde også tatt noen bilder før jenta kom inn.
- Et fint øyeblikk som jeg alltid vil huske.

Leica M9, Zeiss 50 Sonnar f1.5, ISO800, 1s eksponering.

Jeg har ikke gjort så mye i etterbehandligen, konvertert til S/H og justert høylys og skyggepartier.

Håper dette kan være til inspirasjon, og om det er noen som har kommentarer eller noe å diskutere rundt, så kom igjen.

Venter i spenning på neste bilde :)
Alf S.
Hei,

jeg synes du har et foto med en bra mengde mystisk og litt skummel stemning. Det har en litt eksperimentell (vet ikke om dette er rett ord) oppbygging. jeg tenker da på bruk av uskarphet på modell og sterke høylys. Høylyset rammer også fint inn modellen.

Jeg liker at du skriver så bra og mye om bakgrunn og forhistorie. Samtidig viser dette hvor vanskelig det er å fortelle noe av dette i et foto. For jeg regner med at du har hatt forhistorien i bakhodet da du lage foto?


Takk for godt initiativ, jeg synes det er en god ide at de som ønsker det velger ut *et* foto som de vil diskutere :-)."Hils menneskene og si at det ikke var ondt ment"
- #2 +/-
Lasse B.
+1
Hei Ivan

Jeg synes ideen din er veldig god, og det er nettopp slike aktiviteter jeg savner her på foto.no. Det jeg ikke føler meg så sikker på er om verktøyet (dvs forumet) er den rette plassen. Det kan fort bli veldig rotete å uoversiktlig hvis mange skal mene mye om mange bilder i en og samme tråd. Hva med å heller bruke bildegalleridet til selve presntasjonene og så referere til presentasjonen i denne tråden?
Ivan H.
Tenkte på det samme, Lasse, at det kan bli rotete..
Og kanskje din idè vil fungere bedre ja. Men det går ann å prøve og se hvordan det utarter seg. Det er jo ikke sikkert at noen vil bli med på det :p
Trond O.
Hei Ivan, synes det var en flott idé, rot eller ei - de som er interessert i tråden vil uansett lese seg opp og ned og følge med. De som ikke vil og synes det blir rot trenger jo da ikke involvere seg uten at det føler kallet?

Ang. bildet ditt var det kjekt å høre historien rundt området og i tillegg til tankene dine rundt turen og selve fotograferingen. Er spennende og kjekt å tenke at man har en tanke rundt fotograferingen av selve plassen så får man hell i fototuren og får noen til å påvirke et bilde som ikke er planlagt men som blir et veldig flott og stemningsfullt bilde slik som du har fanget her. Med historien om at plassen er ´hjemsøkt´så blir det ekstra spennende med denne spøkelsesfiguren som da har blitt til med 1s lukkertid. Gjør seg veldig gost i sort hvitt med noe skarpe (reduserte gråtoner) s/h men alikvel en del detaljer i mørket. Syntes du har fanget noe flott her.

Mvh. Trond.
Ivan H.

Takk for omtalen Trond :)
Ang rot og slikt, så går det ann å lage en #2 tråd om denne blir lang og uoversiktlig. På den måten kan vi få litt kontinuitet, og kanskje et tillegg til Bildergalleriet og Kritikken?

Hyggelig at dette tas positivt.
Jeg er ofte nysgjerrig på hva fotografer tenker rundt sine egne bilder!
- #3 +/-
Ove B.
Kamera: Canon 5D Mark II
Objektiv: 16-35mm f/2.8L USM II
Lukkertid: 25sek.
ISO: 50
Blender: f/20
Brennvidde: 16mm

Bildet er tatt nede ved vannet like ved her jeg bor. Eller det vil si ca. 2km. unna. Går ofte ned der når jeg går tur med vår firbente venn. Ikke noe spennende sted i seg selv, så derfor fikk jeg lyst til å tillføre litt dramatikk til stedet.

Jeg liker bildet selv fordi det gir voldsom dramatikk til et sted som i utgangspunktet er ganske kjedelig :)

Brukte LCW variabelt gråfilter. Satt kamera på stativ og brukte selvutløser (En billig trådbassert til 99,- fra Japen Photo.)

Har tillført eller konvertert (eller hva man kaller det) til HDR/Toning samt justert ned fargemetningen en del for å få litt mer dramatikk i bildet.

Bildet har vel muligens mest verdi for meg selv, men kom gjerne med tilbakemeldinger om hva dere synes om bildet. :)

http://www.bjerknezfoto.no
Ivan H.
Det er ikke alltid lett å bryte ut av de vante omgivelsene og se de på en annen måte. Synes du har fått til et spennende bilde her, der forgrunnen er i bevegelse og sammen med skyene så gir det helheten en uro.

Det er vel slik at selv om motiver kan virke kjedelig for en selv, trenger det ikke være slik for betrakteren. Men, om man ikke selv er fornøyd, blir vel kanskje ikke bildet vist til noen?

En ting jeg ville vurdert er å gitt litt mer rom mellom stråene og landskapet bak, slik at der er vann mellom.

Ofte tenker jeg slik at uansett objekt man tar bilde av, og hvor kjedelig det i utgangspunktet kan være, må det gå an å få til et interessant bilde.


Noen andre som har noen bidrag? :)
Daniel E.
Almost Fearless

Kamera: Nikon D300
Objektiv: Sigma 10-20 f4-5.6
Blender: 7.1
Lukker: 1/800
Sted: Vesterålen

Jeg og en venn hadde en dag hvor vi sto opp grytidlig for å være "barn" igjen, det vil si å herje med en gammel scooter og kjøre litt motocross.

Etter noen hopp på denne scootern tenkte jeg at jeg skulle prøve å fange frykten man føler når man er i lufta med denne godt brukte gamle jernreinen, så jeg satt meg omtrent så nært jeg turte og med sola på rett side og knipsa noen bilder.

Føler jeg klarte å fange den skrekkblanda fryden ganske greit men vil gjerne ha kritikk om det er noe jeg kan gjøre annerledes.
Tåler kritikk av alle slag så bare øs på.

P.S: bildet er ikke oppsatt og det er et reellt ansiktsutrykk på fotografiet.

Mvh Daniel
Are-Martin S.
+1
Daniel E skrev:


Etter noen hopp på denne scootern tenkte jeg at jeg skulle prøve å fange frykten man føler når man er i lufta med denne godt brukte gamle jernreinen, så jeg satt meg omtrent så nært jeg turte og med sola på rett side og knipsa noen bilder.


Mvh Daniel


Ja det er ikke akkurat årets modell du viser her, men det går veldig klart frem at dere har det moro. Ingen tvil om det. Morsomt bilde :-)

Her er forøvrig en navnebror av deg. Han er visstnok verdens beste scooterkjører for tiden.
http://foto.no/cgi-bin/bildekritikk/vis_bilde.cgi?id=1722...utvalgid=9


Daniel E.
Hehe, ja morsomt var det definitivt.

En morsom tilfeldighet jeg la merke til var navnet på bildet ditt, det jeg la ut over ligger som almost fearless her på dotten :P

Kjører en del scooter og gjerne av den grommere sorten, men det perspektivet ditt var rimelig fremmed :)
Are-Martin S.
Daniel E skrev:
Hehe, ja morsomt var det definitivt.

En morsom tilfeldighet jeg la merke til var navnet på bildet ditt, det jeg la ut over ligger som almost fearless her på dotten :P

Kjører en del scooter og gjerne av den grommere sorten, men det perspektivet ditt var rimelig fremmed :)


Jeg tok mitt bilde av Daniel Bodin på en MC- og snøscootermesse i Harstad i 2005, utafor Stangneshallen, om du er kjent.

Om du gjør et bildesøk på Daniel Bodin, så ligger det mye heftig på nettet. Han ble verdensmester i Freeride i fjor, om jeg ikke husker feil. Så det var virkelig "a coming star" jeg hadde i søkeren på mitt Olympus kompaktkamera for syv år siden.

Daniel E.
Joda, er oppvokst i en bygd noen mil utfor Harstad så det er velkjent territorie.

Ja det kan man vel trygt si at han var/er, allerede der er han høyere opp enn jeg våger meg på beltemaskin for å si det enkelt ;)
Ivan H.
Trodde denne tråden hadde dødd ut, så kjekt å se at du svarte på den.

Et artig bilde, neste litt humoristisk med uttrykket.
Du har klart å fange situasjonen.

Hadde vært interessant å se en versjon med panorering, der du følger scooteren med kamera, sammen med mindre lukkerhastighet. Da får man mer fartsfølelse og action. Men også fint å se omgivelsene, som her.
Kommer ann på hva du ønsker.

Mvh
Ivan
Daniel E.
Takker, prøvde å panorere også men avstanden min tillot det ikke med et fortsatt skarpt fjes på sjåføren.
Føler det ble greit med fart grunnet snøsprøytet rundt beltet og avstanden til bakken da samt at det illustrerte tilstanden på kjøretøyet litt bedre enn den gradvise bevegelsesuskarpheten jeg fikk ved panoreringen.

Takker for vurderingen ;)

Daniel