Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Mathilda K.
Hei, jeg er en billedkunstner som trenger litt hjelp fra dere flinke og kunnskapsrike folkene her inne.

Jeg maler akryl m a l e r i e r på lerret.
Nå ønsker jeg å prøve å printe ut noen fotografier jeg har tatt på lerret,
deretter male litt på dem "for å lage noe spesielt"

Men saken er den at jeg synes det er for dyrt å få gjordt dette profesjonelt i forhold til hva jeg skal bruke maleriene til.. Jeg lurer derfor på om jeg kan gjøre dette selv med greit resultat?

Jeg har en ganske god og nyere A3 fotoprinter, Canon Pixma Pro 9500. Kan denne printe på lerretspapir? Finnes det i det hele tatt lerretspapir som kan kjøres til denne printeren og i så tilfelle, noen som har anbefalinger?

Og kan jeg så spenne opp denne typen lerret på en vanlig blindramme og deretter male på det som man gjør på et vanlig malerlerret, eller vil overflaten ødelegges av den våte malingen?

Jeg har kun erfaring med vanlige malerlerret, og vet ikke om bilder printet på lerret vil være vannbestandige på samme måte.

Håper noen som leser dette har mer kunnskap om dette mediet enn meg,
og kan komme med noen betraktninger/gode råd.

Mvh M.K
Nøkkelord: canon pixma - lerret - printer
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 2 hovedsvar og 3 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Pål H.
Det kan gå. Men det som er vanskelig er å få gode resultat uten å evt lage egne papirprofiler.

Jeg har på min Canon Pixma 9000 MKII brukt en del forskjellige akvarell papir og noen gir godt resultat og andre er tragiske. Du kan lage dine egne papirstørrelser før du skriver ut. Så hvis du klarer å legge inn lerret bak på printeren skal det nok være fysisk mulig. Kan være at det krøller seg i printeren, men det vet man ikke før man har prøvd. Jeg har tenkt på å gjøre det samme selv.

http://www.hodnedesign.no
Mathilda K.
:)
Hei Pål,
tusen takk for at du tok deg tid til å svare :)
Håper det er greit at jeg spør hvilke aquarellepapir du har hatt gode erfaringer med?
Har vurdert å prøve ut denne papirtypen selv, bare for å se hvilken effekt det gir og det hadde vert en fordel å slippe å kjøpe og teste haugevis av typer som ikke fungerer.

Jeg har ikke lyst til å eksperimentere med å kjøre ting gjennom printeren min som kan jamme og ødelegge den, da det er en dyr printer som i tillegg er stor og tung å få fraktet til verksted.

Så hvis noen andre der ute vet om det faktisk finnes lerretspapir b e r e g n e t til Canon Pixma Pro- printere eller annet lerret som egner seg til å printe på så hadde jeg blitt glad for å få vite det.

Fargeprofiler og denslags skal jeg alltid greie å finne utav,
det viktigste er at jeg ikke ødelegger printeren :O)
Per K.
Ilford har vel FINE ART CANVAS 375g/m2, men bare på rull...

Sjekk Galerie serien på www.ilford.com

Pål H.
Jeg så vist ikke at du hadde svart meg.

Jeg kjøpte akvarellpapir på Pandruo Hobby tror jeg det var. Men det er ekstremt varierende om de går ann å bruke. Så du kunne prøvd å kjøpe flere forskjellige små ca a5 blokker for å finne hvilke merker som gir akseptabel kvalitet.

Hvis det ikke var de fra Panduro som var gode var det de fra Clas Ohlson.

http://www.hodnedesign.no
- #2 +/-
Esben Leding K.
Hahnemühle har lerret i A4, A3 og A3+ som fint går å bruke i Canon Pixma Pro 9500 (Mk II). Jeg har denne skriveren selv og skrevet ut flere fotografier på lerret. Men du må være litt obs på at lerretet er "rett" og ikke "opprullet" i endene ellers går det sine egne veier inne i printeren. Dette ødelegger ikke printeren, men lerretet og utskriften.

Canson har også lerret beregnet på printere (også Canon Pixma) men de har jeg ikke prøvd ennå.

Både Hahnemühle og Canson har .icc-profiler til gratis nedlasting for de spesifikke printerne de støtter. (Og de begge støtter bl.a Pixma 9500 Mk I og Mk II).

Hvordan det går å male oppå dette etterpå har jeg ingen idé om, da jeg ikke vet att/fram på en malekost. :-)