Mayday Bo Mathisen

Mayday

Bo Mathisen

198,-
17 stk. Totalt på lager
  • 0Butikklager, Bergen
  • 17Hovedlager
  • 0Skøyen

Mayday - Bo Mathisen

Fotografen har i denne boka samlet sitt arbeid med å formidle virkeligheten bak rop om hjelp fra mennesker verden over rammet av krig og konflikter, krigsforbrytelser, etnisk rensing, fordriving, naturkatastrofer, vanstyre, undertrykking, sykdom, fattigdom og sult.

 

Hasse Persson, Kunstnerisk leder, Hasselblad Center: Bo Mathisen's Mayday är en rasande skicklig bildhistoria av det senaste decenniet globala konflikterna.

Morten Krogvold, Fotograf: Bo Mathisen forteller historier med sine fotografier på en betagende måte, jeg aner et håp fordi fotografen har medfølelse med de menneskene han fotograferer. Hans møte med faget bringer oss inn i øyeblikket, og vi kan nesten føle lukten av menneskene han skildrer. En ørneklo med engelens vinge. Bo Mathisens bilder er i verdensklasse. Er dette store ord? Nei jeg tror ikke det.

Tore Holter, redaktør Fotografi: Pressefotograf Bo Mathisens Mayday, utgitt på eget forlag, er en bok med reportasjefotografier fra flere av verdens aktuelle "konfliktområder". Boken har en kvalitet som helt sidestiller den med de beste internasjonale bokutgivelsene på dette området. For meg står bildene godt i en dokumentar tradisjon med grunnpilarer som W. Eugene Smith og Don McCullin. Bo Mathisens bok har fått mye oppmerksomhet i pressen. Det skulle bare mangle..

Hans-Olav Forsang, Bilderedaktør i VG: En kombinasjon av kunnskap, evne til selv å se og oppleve, være i stand til å videreformidle inntrykkene med respekt og medfølelse og gjennom en unik forstand på fotografiets tekniske egenart gjør Bo Mathisen til en spesiell fotograf. Mer enn noe ønsker han å nå fram til oss med sine fortellinger - få oss til å forstå, tolerere og innta en holdning.

Harald Flor, Bokanmeldelser i Dagbladet: Mathisen har mestret menneskelige tilnærmingen i møter med ofre for krig og konflikt. Med et lidenskapelig øye for de sårbare i en situasjon kan han også møte den andres blikk.

Stein Slettebak Wangen, Adresseavisen: -Dette er noe av det beste jeg har sett, og jeg har sett mye. Bildene oser av empati. De er også godt fotografert, gjennom spennende komposisjoner og følsom bruk av gråtoner, formidlet det groteske virkeligheten i livene til mennesker i nød på en direkte og ærlig måte. Man blir klokere etter å ha lest Mayday.

Produktinformasjon

Hovedkategori Litteratur
Produktkategori Bøker
Produkttype Foto og Video


Produsentens varenr9788299664004
447421