Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Håkon B.

Har prøvd meg på HDR. Er jeg på rett vei her, eller er det noe som mangler/noe jeg har dratt i for mye

Håkon
http://www.studioberger.no
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 5 hovedsvar og 2 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Alexander E.
Det er veldig lite kontrast i dette bildet. Det kan minne om bilde rett fra kamera om du bruke råformat. Hvis du nå jobber med bildet i f.eks. Adobe Camera Raw som om det var en vanlig råfil, så vil du sikkert kunne få fin kontrast her.
- #2 +/-
Frode H.
+1
En ting er hva andre mener, men det viktigste er hva du selv mener, Håkon.

Hva tenker du selv, hvordan ønsker DU å presentere bildet?
- #3 +/-
Erik R.
Det er vel ikke helt hva du spør om, men har du forsøkt å behandle bildene individuelt før du setter dem sammen? Kanskje det kan hjelpe.

Mvh Erik
- #4 +/-
Rolf L.
Hdr har vel ikke noen fasit da jeg har inntrykk av at det er fotografen selv som bestemmer.
Men har har du LR så prøv dette:
importer det uten innstillinger
velg + 8 på Fill Light
velg + 15 på Blacks
velg + 22 på Kontrast


Da har du bildet som jeg hadde gjort det

Men bildet var bra synes nå jeg
Slik ville du ha det

slik som beskrevet ville jeg hatt det


______________________
Humor er noe dritt. *S*
Håkon B.
Takker, Har justert littegranne. Men er redd for å dra for hardt i spakene. Uansett så var denne kvelden og dette bildet ekstremt vanskelig med mye kveldsollys fra siden. Det synes jeg at jeg takla bra. Men alikevel så er det en anelse unaturlighet over bildet. Eller kanskje det er jeg som er for streng mot meg selv her kanskje


Håkon
http://www.studioberger.no
- #5 +/-
Frode L.
+2
Slik jeg ser det må du spørre deg selv hva det var som gjorde at du mente at du trengte å bruke HDR på dette bildet. Hvis du ser at du fikk til det du var ute etter, så har du jo fått til akkurat det.

Rent generelt vil jeg for egen del si at det ser veldig rart ut at bakken er lysere enn himelen. Synet mitt er vant til at det er bakken som blir opplyst av himmelen eller av sola og da må enten himmelen være lysere enn bakken eller det må være skygger som viser at lyset kommer fra sola et annet sted utenfor bildet.

Dette med at lyset kommer ovenifra er så innarbeidet at man bruker det til å skape 3D-effekter i bilder. Hvis du ser på PC-skjermen din (eller har du Mac?), så er alle knapper, kanter osv. som ser ut som de stikker ut eller inn i skjermflaten laget nettopp med bakgrunnen i denne egenskapen ved synssansen. og når du trykker på knappen slik at den forsvinner litt inn i skjermen flytter man bare skyggene. Vedlagte bilde demonstrerer dette. Nederste halvdel er nøyaktig den samme som øverste, men bare rotert 180 grader. Knappen (og tekstfeltet) skifter da fra å stikke ut (inn) til å stikke inn (ut) rett og slett fordi dette er det eneste som passer med at lyset kommer ovenifra.

Synssansen reagerer veldig direkte på slikt og brytes dette vil det fort oppleves som om noe i bildet "skurrer", kall det gjerne en form for disharmoni.

Når det er sagt kan det jo godt tenkes at det er slik du vil ha det. Det er selvsagt ikke opp til meg å bestemme akkurat det.

;-)
Henrik Eidem K.
Veldig enig med Frode her. Hvis målet er å få et bilde som ser naturlig ut men har litt mer detaljer i de mørke partiene så synes jeg du har gått for langt med dette bildet. Det ser kunstig ut. Men det er jo mange som driver med HDR som ønsker den bildestilen og da må man bare bedømme selv hvor langt man vil gå.