Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Bjørn E.
+2
Mange fora av denne typen har moderatorer som styrer emners plassering og flytter hele tråder dersom de er lagt feil eller utvikler seg feil.

Jeg synes Foto.no har blitt så stor og hyppig brukt at man burde koste på seg litt mer aktive moderatorer som gjorde denne type øvelse.

For eksempel ser man gang på gang at tråder utvikler seg til det ugjenkjennelige uten noen form for styring. Typisk for disse trådene er at etterprøvbar informasjon, som jeg har lagt merke til at noen faktisk har og deler med oss, blir ignorert og glemt til fordel for innlegg som for eksempel begynner med "Dette vet jeg ingenting om, men jeg tror....".

Foto.no burde i det minste ha emnegrupper der utsagn må kunne etterprøves eller leveres med referanser. Tro er noe som i det minste jeg assosieres med kirkelige aktiviteter, ikke råd i et fora som foto.no. Jeg ser gang på gang at etterprøvbar fakta blir ignorert og dabatantene fortsetter å gnage på mildt sagt feilaktige ideer om ting og tang. Dette burde kunne begrenses.
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 4 hovedsvar og 11 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Roger K.
+2
Bjørn E skrev:
...

Jeg synes Foto.no har blitt så stor og hyppig brukt at man burde koste på seg litt mer aktive moderatorer som gjorde denne type øvelse.

...


For så vidt enig i dette, men er du villig til å betale for det?


Rune N.
+2
Roger K skrev:


For så vidt enig i dette, men er du villig til å betale for det?

Hvorfor trenger dette å koste noe? Andre forum har da moderatorer som gjør jobben helt gratis.

Mvh.
Rune Nilssen
Roger K.
+2
Rune N skrev:
Roger K skrev:


For så vidt enig i dette, men er du villig til å betale for det?

Hvorfor trenger dette å koste noe? Andre forum har da moderatorer som gjør jobben helt gratis.

Mvh.
Rune Nilssen


Du kan sikkert melde deg frivillig på Mail til foto.no. De er sikkert takknemlig for alle som ønsker å gjøre dette gratis...:-)

- #2 +/-
Rune N.
Støttes.

Mvh.
Rune Nilssen
Bjørn E.
Synes det burde være mulig med den mengden reklame som allerede er her.

Tror det ville gitt et betydelig bedre forum dersom man kunne begrenset disse uendelige trådene, >100, der sannheten kom frem etter 10 til 20 svar.

Ronny R.
Dpreview.com har en grense på 150 innlegg, så er den tråden ferdig.
Helt ok det, for man får vel sagt det man skal si innimellom 150 innlegg..
- #3 +/-
Geir B.
Jeg reiser meg og bekjenner mine synder, Bjørn ...

Du har helt rett: Jeg har "trodd" alt for mye om alt for mange ting den siste tiden. Og det til og med i noen av de lengste trådene, til stor ergrelse for enkelte. Samtidig tror jeg at det er mange andre som holder inne med noen av de samme spørsmålene og som derfor er forventningsfulle til svarene. Ja, du leste riktig: Det er noe jeg tror ... :-)

Det legges ofte ned mye energi i å skrive lange og intrikate svar. Men når lek og lærd skal diskutere med hverandre er det ikke alltid at det er de mest kunskapsrike som fremstår som de beste læremestrene. Av og til kan forklaringene bli så pass tekniske og/eller så pass vanskelige at det er umulig for oss novicer å følge med, helt til mål.

Av erfaring vet jeg at det likevel er mulig å komme videre på (minst) tre ulike måter:

1. Ved å stille konkrete oppfølgingsspørsmål
2. Ved å forsøke å beskrive med egne det jeg tror jeg har forstått
3. Å forfølge egne tanker som åpnebarer (!) seg som vage innskytelser

Av og til fører dette til at det kommer en forløsende forklaring. Andre ganger sporer det helt av, til irritasjon både for deg og for meg ... og helt sikkert også for trådstareter.

Det er selvsagt godt mulig at jeg er spesielt treig og at alle andre forstår sånn helt uten videre hvordan A/D-omformere og gammajustering fungerer. Da regner jeg også med at det finnes en enkle forklaringer på begge deler, det er den enkle, forenklede, forståelige forklaringen jeg er på jakt etter. At du synes jeg har gnagd på feilaktige ideer i alt for stor grad om ting og tanger i alt for lang tid er bare å beklage !

mvh
Geir

PS1
Onsdag begynner jeg i ny jobb, fra da av vil nok frekvensen på mine spørsmål bli betraktelig lavere ... det lover jeg ... og med kortere tråder kan trivselen på dotten igjen få lov til å stige til gamle høyder ... !

PS2
En liten tankevekker til dem som er interessert i effekten av tankespinn:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&...MpdPrm6Ul4

Tor-Arne R.
+1
Det ble litt mye i den tråden, så jeg har opprettet en ny :-)
Jeg ser ikke noe problem med en slik diskusjon, bortsett fra at den havnet på helt feil sted. Blir nok lavere frekvens på meg også, for nå går jeg fra friperiode til nattarbeidsperiode på jobben, men skal prøve å følge opp etter hvert hvis mulig.

Tor-A
Bjørn E.
Hyggelig å høre, men er vi så til de grader i mindretall?

Opprettelse av en avdeling for konkrete tekniske spørsmål som har tilhørende konkrete tekniske svar burde være en stor fordel for alle?

Her ville spørsmål som, hva er iso, hva er blender, hva er EV etc. havne eller bli flyttet til, og svar må kvalitetssikres enten av den enkelte ved referanser, tilstrekkelig konkret underbyggelse av den enkelte eller en eller annen form for 3. part.
Lasse B.
+3
Det du beskriver høres for meg ut som en "spør eksperten" tjeneste slik man har hatt i ukeblader i alle år. "Spør legen", "spør ernæringseksperten" osv.

Det sitter et panel med betalte eksperter å svarer på spørmål, og vi snakker da om et helt annet medium enn et diskusjonsforum som dette.

Godt mulig det er et betalingsvillig marked for dette, men personlig føler jeg ikke noe behov for det. Jeg tror de fleste som deltar her selv er i stand til å filtrere ut det som måtte være av nyttig informasjon, og alt det andre kan man bare hoppe over.
Rune N.
Det er ikke ekspertpanel som er det viktigste her.
Det som er mer presserende er at man får skilt tråder bedre.
En ren teknisk tråd, og disputas rundt tekniske ting må være lov.
(Gammatråden m.v)


Det som er mer vesentlig er å få moderatorer som kan fjerne herping av tråder, samt ha mulighet for å klistre tråder. Mye av de mest elementære spørmålene bør kunne besvares i klistrete tråder.Mvh.
Rune Nilssen
Toralf S.
+6
Jeg har sagt det før, og sier det igjen:

Noe av det beste med dotten er den anarkistiske strukturen som åpner for fri assosiasjon og tråder som sprer seg til uante nye emner.

Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har kommet inn i en stim med kunnskap og informasjon jeg ellers ikke ville fått tilgang til, om jeg bare oppsøkte tråder med emner jeg er interessert i, og som aldri delte seg ut fra amne.

--
Teknisk redaktør i bladet Fotografi
- #4 +/-
Alf S.
Noen forslag:

- Stcky tråder på spørsmål som hele tiden dukker opp (stativ, hode, kamera modeller/serier, ...)
- Moderering av tråder som bryter retningslinjer
- Sub-fora for merker?
- Frivillige moderatorer (kan belønnes på ulike måter, f.eks. med "vitnemål" relevant for ulike jobber, pass til events, ...)
- Aktiv utskilling av sidespor
- En trådstruktur som gjør det mulig å følge diskusjoner (beklager, kan ikke dy meg for nok en gang å si at fotodotno har en struktur som er ok dersom man sitter 25t / døgn og følger med, eller totalt håpløs ;-) )
- Nulltoleranse på mobbing

Ellers må det absolutt være lov og oppfordres til å ta diskusjoner helt ut og på detalj nivå. Ikke la fotodotno bli overfladisk. Til de som bidrar med virkelige gode dyptgående diskusjoner: Glem kritikk fra de som synes det blir for komplisert og vanskelig."Hils menneskene og si at det ikke var ondt ment"
Ole André T.
..." - Nulltoleranse på mobbing"...

er det mye mobbing her da? og viss noen "mobber" så på eit sånnet forum så burde de virkelig få seg eit liv, og tenke litt på æren deiras.

men hvordan ville du likt strukturen i forumet? ja det er litt dårlig men det blir vel for mye jobb for de 1-2 folka som jobber med foto.no og ikkje ein gang gidder og vedlikeholde siden mer enn 1 gong per 6 måne.
Alf S.
Ole André T skrev:


men hvordan ville du likt strukturen i forumet? ja det er litt dårlig men det blir vel for mye jobb for de 1-2 folka som jobber med foto.no og ikkje ein gang gidder og vedlikeholde siden mer enn 1 gong per 6 måne.


Det er ikke snakk om mer arbeide, men å gjøre forum lik andre med tråder som blir liggende i kronologisk rekkefølge, og innrykk der det svares på enkelt innlegg.
alfsollund.wordpress.com/