Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Andreas N.
Hei.

Har nylig kjøpt 7D, og vurderer sterkt Canon EF 24-70mm F2.8L.

Ser at opbjektivet får mye ros på fullformat (http://www.foto.no/cgi-bin/utstyr/erfaring/vis_erfaring.c...erkeid=3), men lurer på hvordan det er på 7D?

Mvh Andreas
Nøkkelord: 7D - Canon EF 24-70mm F2.8L
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 3 hovedsvar og 5 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Johan W.
Bra objektiv
Jeg hadde canon 17-55, men da det objektivet sammen med 7Den gikk i bakken, kjøpte jeg ef 24-70mm (ikke mark II). Det har fungert veldig bra for meg så langt, og jeg vil nesten si at dette objektivet gir skarpere bilder enn 17-55 (jeg har ikke veldig godt sammenligningsgrunnlag ennå vel å merke). Det er værtettet og virker mer robust. Mange hevder at 24mm er for lite vidvinkel, men for meg har det ikke vært noe problem så langt. Jeg har for øvrig Canon 10-22 til å spe på med. Fordelen med 24-70en er selvsagt at den også passer fullformat, dersom du plutselig skulle få lyst til å bytte.


Johan Weltzien
- #2 +/-
Per Inge Ø.
+1
Andreas N skrev:
Hei.

Har nylig kjøpt 7D, og vurderer sterkt Canon EF 24-70mm F2.8L.

Ser at opbjektivet får mye ros på fullformat (http://www.foto.no/cgi-bin/utstyr/erfaring/vis_erfaring.c...erkeid=3), men lurer på hvordan det er på 7D?

Mvh Andreas


EF 24-70 2.8 kan anbefales fullt ut, men vær klar over at du også trenger en kortere brennvidde på 7D hvis du er ute etter en vidvinkeleffekt. Mange fraråder EF 24-70 på bildebrikker mindre enn 24 x 36 mm, men det er det ingen grunn til å gjøre. Det finnes jo aldri ett objektiv som er like godt til alt. En må ha flere.

Per Inge Østmoen

Arve H.
24-70 2.8L er knallbra. Bruker det mest sammen med 5DmkII, men har også brukt det på 7D. Selv om jeg oftest bruker tele på 7D for å fordelene til crop 1,6.
Var også veldig fornøyd med 17-55 2.8IS og brukte dette på 90% av tiden på Canon 50D.

Kommer litt ann på hva du tar mest bilder av. om du vil ha tele eller vidvinkel.


http://arvesfoto.wordpress.com/
Andreas N.
+1
Takk for kommentarer.
Jeg har en 10-22 fra før, så 24-70 har jeg tenkt for neste trinn.
Går nok for den etter disse anbefalingene :)

Mvh Andreas
- #3 +/-
Terje A.
24-70 v 7D
24-70 er et kremobjektiv, med lite fortegning og en skaprhet som redefinerer begrepet zoom. Objektivet er rett og slett knivskarpt.

Men vær oppmerksom på at A: det er et skikkelig tungt objektiv B: Du har ikke image stabilizer.Jeg hadde nær sagt tvert om, objektivet er ikke bare tungt, det er også fysisk stort. Du skal rett og slett ha et godt grep på kameraet og gjerne litt styrke i hendene :-) C: 70 mm er nok til mangt og meget, men ikke alltid. Et alternativ er 24-105: dette objektivet er ikke riktig like skarpt som 24-70, men med 7D har du crop-faktoren: du skal ikke se bort fra at 24-105 leverer nesten like gode resutlater med 7D. 24-105 har image stabilizer, og det veier mye mindre. Det er situasjoner der vekta betyr litt: eksempelvis når du er på ferie og ikke ønsker å drasse på for mange kilo :-)

Når det er sagt: 24-105 har også mer fortegning, spesielt ned mot 24 mm, og med fullformat er det vignettering så det holder. Jeg bruker begge bjektivene med 5D, og 24-70 min desiderte favoritt. Det er kort og godt et bedre objektiv. Men 24-105 er slett ikke dårlig, og det er et lett, relativt kompakt objektiv. Valgets kval - ville nok prøvd å holde vekta av 24-70'en på kameraet :-) Zhe bodybuiling course, objektivet er fullt av glass, kvalitet veier tungt :-) Sier du fortsatt et rungende JA etter å ha løfta på denne dunderklumpen og sett på verden gjennom dette objektivet, løp og kjøp.
Andreas N.
Takk for svar, Terje.
Jeg skal fysisk få sett på 24-70 før jeg bestemmer meg, ser at vekt og størrelse kan være en utfordring noen ganger.

Mvh Andreas
Håkon B.
+1
Andreas N skrev:
Takk for svar, Terje.
Jeg skal fysisk få sett på 24-70 før jeg bestemmer meg, ser at vekt og størrelse kan være en utfordring noen ganger.

Mvh AndreasPå min 1D mk III synes jeg at 24-70 er helt ideell. Og da med tanke på både størrelse og vekt. Det er en meget god vektdordeling disse 2 samlet. Og hvis du setter på en batteripakke på din 7D. Ja da får du samme vektfordeling her også

Håkon
http://www.studioberger.no
Terje A.
Jeg glemte å utdype en ting: 24-105 er mer tilgivende overfor en del av de feilene vi vanlige dødelige gjør: en image stabilizer er kjekt å ha i mange sammenhenger, og det er ikke helt sant at forskjellen mellom blender 4 og bledner 2,8 kompenserer helt og holdent for manglende IS.

Med den ekstra vekten på 24-70 blir ikke mangelen på IS mindre merkbar, men til syvende og sist dreier det seg jo bare om å være litt mer oppmerksom på dette forholdet når man tar bilder. Kanskje til og med ta frem stativet litt oftere :-)

Forøvrig er det helt korrekt som det er sagt her, at et batterigrep gjør susen. Batterigrep er i det hele tatt så nyttig for å få et skikkelig grep at intet kamera burde være foruten. Men det er jo dette med ferier og endeløse vandringer langs gatene i byenes by og sånt da: da legger jeg igjen batterigrepet hjemme. Da skulle man jo kanskje se for seg at den langt lettere 24-105'eren var det foretrukne alternativ, men nei, etter å ha brukt begge en stund, er det 24-70'en og en 50 mm/1,4 som blir med i sekken. Når jeg klarer å gjøre det jeg skal, leverer 24-70'en langt flere bilder som jeg blir glad i enn 24-105'eren.

Det er altså et objektiv man blir glad i. Om du føler at det stemmer på ditt kamera, og du har den fysiske styrken som unekektelig er en fordel om du skal håndtere denne kombinasjonen, løp og kjøp :-)