Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Nikolai E.
Jeg har nettopp fått en ny iPad(3). Prøver å lære meg bruken; det blir mye "prøve og feile" taktikk :) iPad-brukerhåndbok (som ligge nedlastbar på Safari) er ganske generell, dårlig med utfyllende forklaringer. Har derfor spørsmål om hvordan legge inn bilder. Ifg håndboken kan det gjøres på 3 måter:
1) fra digitalt kamera
2) fra annen iOS enhet
3) fra SD minnekort med Camera Connection Kit (kortholder)

Jeg har bare prøve altenativ 3: Med et SD-kort fra kamera går det fint å importere bilder. Men hvis jeg legger bilder direkte inn på kortet (ikke i en underkatalog) finner ikke iPad bildefilene. Hvorfor det? Forstår iPad bare SD-kort som er formattert av kameraet med underkataloger?

Altenativ 2: går det an å koble til en annen iPad for å overføre bilder? Eller er dette beregnet på overføring av bilder fra en iPhone?
Nøkkelord: iPad
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 6 hovedsvar og 7 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Jan Petter K.
+2
Drittsekkene hos apple liker å lage 50% produkter og folk skjønner ikke at de kjøper produkter som faktisk ikke fungerer tilfredsstillende..

Kjøpte Ipad2, prøvde den i ca 2 timer og ga den bort da skiten er totalt ubrukelig.

Men har du sett på http://www.doubletwist.com vet ikke om den støtter Ipad, men ipaden er vel strengt tatt kun en forvokst iphone.. Doubletwist gir deg om mulig, en noe bedre kontroll enn apple liker.
- #2 +/-
Roger H.
Bruk iTunes
Det enkleste for store filmengder er å bruke iTunes. Bruker du Windows så ligger det en Bilde-mappe under Biblioteker. Dette ligger på venstre side av Explorer.

I denne bildemappen kan du lage en lang rekke undermapper med bilder i. Ved å klikke av i iTunes for hvilke mapper du vil ha inn på iPad'en, så føres de over til iPaden når du synkroniserer.
- #3 +/-
Lasse B.
Camera Connection kit fungerer greit enten du beuker kortleseren eller USB overføring. Ellers benytter jeg dropbox for overføring mellom iPad og PC eller Mac.
Nikolai E.
Dropbox er vel en app? Nedlasting fra AppStore?
Men hvordan overføre til Dropbox fra en PC?
Lasse B.
Du henter dropbox for iPad på appstore.

For PC og/eller mac laster du ned programmet fra en dropbox side. Det er gratis å bruke så lenge det ikke er snakk om store datamengder.

Jeg har dropbox både på iPad, en windows laptop og på iMac.
Oliver G.
+1
Dropbox kan bare anbefales og fungerer på iOS, OSX, Linux og Windows. Bildene ligger på cache på iPad når en har lastet de en gang slik at en ikke trenger nødvendigvis nettforbindelse. En cloudtjeneste på sitt beste med 2 GB gratis plass.

Bruker iPad2 selv i arbeidsflyten i det daglige og med det nye iPad har skjermen blitt skikkelig bra til samme pris.

Connection Kit funker også bra med CF-kort via en kortleser, men ikke alle kortlesere støttes. For å overføre bildene fra PC/Mac til iPad via WLAN enbefaler jeg å bruke PhotoSync eller enda bedre PhotoMgrPro som gir full kontroll over et eget mappesystem utenfor Fotoapplication på iPad.

Med Snapseed på iPad og et EyeFi kort i kameraet flyter bildene trådløs til iPaden, meget flott når kunder skal sjekke bildene i santid under arbeid.

Med Photosmith på iPad kan bildene / råfilene sees, kan gjøre vurderinger og ordne i kataloger. En plugin til Lightroom ordner resten på PC/Mac hjemme.

RAW filene kan importeres og leses direkte i Foto applikasjonen (går litt treg pga filstørrelsen). Windows derimot kan knapt lese noen råfil formater og dette bare med en utvidelse.

De som ikke skjønner Apple sine produkter og tenker gammeldags Windows (og leter stadig etter USB-kontakten for å plugge kabler) synes selvsagt at disse "50%-produkter" er ubrukelige, så klart. Bildepresentasjon og -håndtering har aldri vært enklere enn med iPad!
- #4 +/-
Tor Ivan B.
Støtter bruk av dropbox. fin fin til synkronisering av filer mellom pc, mac, android, ios, ipad, android tablet. her har du en link som gir både deg og meg 500mb ekstra gratis lagring:) http://db.tt/Pa5RW80
Oliver G.
Prøvde å unngå akkurat denne type tigging... ;-)
La oss starte en Dropbox-referrals tråd hvor en kan velge hvem som vil få de 500 GB i gave....

Her er min link. Please.... :-))

http://db.tt/ffP1KLn
Geir B.
500 GB!?
Det var vel litt optimistisk.

MVH

Geir
- #5 +/-
Stig Vidar H.
Et problem er at ipad ikke vil vite av bilder med helt vilkårlig filnavn. Du er nødt å navngi bildefilene på den standardiserte måten som stort sett alle kameraer lagrer de i.

Det er noe ala IMGP1234.JPG
Tom Roger S.
Får ikke til å bruke undermapper. På pc he jeg lagra de ietter årståll med undermapper på hendelser. Det er bare hovedmappene som blir overført. Bruker iTunes til å over føre
Stig Vidar H.
Vet ikke helt hva du prøver å fortelle her. Hvis du ikke får til å bruke undermapper så vil jeg anbefale en grunnleggende bok i PC-bruk.


Apple sin Camera Connection Kit er beregnet for kamerabilder fra f.eks. minnekort. Programvaren i ipad er lagd slik at den sjekker både filnavn og katalogstruktur før den bestemmer seg for om den vil lese inn bildet.

Hvis en vil overføre andre bilder så må en lure ipad til å tro de kommer direkte fra kamera. En må altså lage lik katalogstruktur og navngi bildene riktig. Dette går greit når en eksporterer fra f.eks. Lightroom. Når en først har satt opp dette så kan en også lagre det som en eksportmal til senere bruk.

Da går det raskt å overføre store mengder bilder uten å måtte ta veien om dropbox.
- #6 +/-
Martin B.
Jeg bruker min ipad 2 en god del til fotografering. Det jeg gjør for å få bildene min over til paden er å gjøre det gjennom dropbox fungerer som en drøm.

Verdt å sjekke ut Eye-Fi minne kortene. fungerer veldig bra, bruker den stort sett på hver shoot.
De har en egen app sånn at man slipper jailbrake.
http://vimeo.com/16249536