Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Rune P.
Jeg skal kjøpe meg noen bøker om porterett fotografering, studioblits type ABC.
Har du noen bøker som du kan anbefale for meg?
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 6 hovedsvar og 2 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Mats T.
+1
Jeg anbefaler Joe Mcnally's Sketching Light. En god blanding av speedlight og studiolys. Mye bilder, instillinger og how to's.

Mats
Tore R.
Mats T skrev:
Jeg anbefaler Joe Mcnally's Sketching Light. En god blanding av speedlight og studiolys. Mye bilder, instillinger og how to's.

Mats


Denne er veldig bra (har lest den flere ganger selv), men vil også anbefale Syl Arenas "Speedliter's handbook" ISBN 978-0-321-71105-2. Den retter seg mot Canon (mens Joe McNally kjører Nikon). Teknikene er i stor grad overførbar mellom Canon/Nikon, så begge bøker er et godt valg!


Mvh Tore Riise
- #2 +/-
Erlend S.
Kjendisportrettboka til Morten Krogvold fra 1984 viser veldg fint lys. Se, lær og prøv. Jeg leste forresten ei fin lærebok en gang, som jeg tror var gitt ut av Kodak for veldig lenge siden.
- #3 +/-
Ole A. V.
+2
Som alltid er "Light; Science and Magic" å anbefale for å lære om lys og lyssetting, tror ikke du finner en bedre ABC...
http://www.amazon.co.uk/Light-Science-Magic-Introduction-...amp;sr=8-1

For mer konkrete eksempler og oppskrifter på portrettfotografering finnes et uttall bøker i varierende kvalitet, synes vel det meste jeg har lest har vært sånn halvveis...

Å lære teori og så la seg inspirere av, og gjenskape, gode bilder kan sikkert være en vel så god læremetode som oppskriftsbøkene.
Jonn M.
God anbefaling
Ikke bare er denne boken VELDIG god, men også ganske rimelig. Kjøp den sammen med noe annet, som Master Lighting Guide for Portrait Photographers, og du sparer fraktutgifter.
Har kombinasjonen og kan gi den de varmeste anbefalinger.
- #4 +/-
Gisle H.
+2
Rune P skrev:
Jeg skal kjøpe meg noen bøker om porterett fotografering, studioblits type ABC.
Har du noen bøker som du kan anbefale for meg?
Mine anbefalinger: http://dpanswers.com/content/books_lighting.php
--
- gisle h.
"Sharpness is a bourgeois concept." HCB
- #5 +/-
Rune P.
Tusen takk!! til dere som har kommet med tips til meg. Jeg har også spurt i 2 andre nett forum. Men det er her på Foto.no som jeg få svar.
Så igjen, tusen takk for tips om mulige bra bøker:-)

mvh
Rune
- #6 +/-
Arne Knut R.
ABC-bøker på det området kan jeg ikke oppgi her (driver bare høyst unntaksvis med portrett), men jeg er fristet til å anbefale, som en ... kall det "eksempel-bok" - en bok med reproduksjoner av portretter fra renessanse og utover, fra Italia og Nederland.

Nei, jeg har ikke referanse til noen spesifikk sådan bok, men poenget er at de gamle mestere studerte både lyset og anatomien, og deres kunnskaper reflekteres i deres verker.