Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm
Tone G.
Jeg har kjøpt et canon 5D fullformat og bruker alltid å fotografere i Raw.
Men det programmet jeg har på pc leser ikke rawfiler. Jeg skal tydligvis laste ned et nytt program. Hvor finner jeg dette? Har funnet Canon sitt, men det koster penger!!! Kan nevne at jeg bruker pc og har photoshop cs2.

Det programmet jeg bruker heter Eos Viewer Utility.
Skal på fotooppdrag over helga så det har vært fint om noen kan hjelpe meg.
Svar på dette innlegget Sitér
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • $textTips en venn
  • Skriv utSkriv ut
Det er skrevet 2 hovedsvar og 9 undersvar på dette innlegget:
- #1 +/-
Tom Egil A.
Ta frem de CD platene som fulgte med kameraet, der har du en meget god RAW konverter til behandlig av de raw-filene. Canon sitt eget DPP, helt gratis er det jo også. Her har du du en link til hvodan det kan gjøres i DPP,

http://www.usa.canon.com/content/dpp2/index.html

klikk så på Start Tutorials Now, så er det mange demoer her. Når du så har startet avspillingen, så kan du nede i venstre hjørne på videoen åpne menyen å velge hviilket kapittel du ønsker å se på.

Tom Egil Ahlsen
Tone G.
Jeg kjøpte kameraet brukt så det var ikke noe CD med. Men jeg skal forsøke det andre tipset. Tusen takk for tilbakemeldingen.
Tone G.
Prøvde dette nå, men det er det samme programmet jeg skulle laste ned tidligere, men dette er jo ikke gratis. Finnes det ingen andre måter?
Tom Egil A.
I denne tråden her kan du finne en link som gir deg muligheten til å laste ned ned Canon DPP, og oppdatere den etterpå.

http://foto.no/cgi-bin/diskusjon/lesTraadHier.cgi?id=465697

Om du leser gjennom hele tråden, så ser du også av det siste innlegget i tråden til Carsten Arnholm at det er helt lovlig også.

Om nedlastinger er gratis vet jeg ikke (ikke forsøkt det selv), det jeg mente i mitt første innlegg var jo om en hadde CD-platene som fulgte med. Men i denne tråden så ser det jo ut som det er gratis, om en følger de linkene som er lagt med i den.

Da håper jeg det fungerer for deg, slik som det gjorde for trådstarteren i den tråden jeg linket til.

Tom Egil Ahlsen
Tone G.

Da prøver jeg dette. Og tusen takk atter engang.
- #2 +/-
Tor-Arne R.
Hvis du er vant til cs2 finnes det et alternativ. Du kan gratis laste ned Adobe DNG Converter og konvertere filene til DNG-rawformat. Da kan de åpnes i cs2 slik du er vant til.
Tone G.
Tusen takk for tilbakemelding. Skal forsøke dette også. Gir tilbakemelding om jeg får det til.
Tone G.

Men jeg har Canon 5D!! Det står at det passer til 550D!! Eller kan jeg bare kjøre på?
Tor-Arne R.
Hei, når jeg tenker meg om støtter CS2 Canon 5D, for det er den gamle ikke mark 2 vi snakker om?

Det du gjør er å oppdatere Camera Raw modulen til siste som kan brukes på CS2, og det er ver 3.7. Den finner du her: http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3587

Det er viktig å følge bruksanvisningen når du innstallerer, for hvis jeg ikke husker feil må man kopiere filer manuelt.

Når CR 3.7 er innstallert kan du åpne rawfiler direkte i CS2 (og tilhørende Brigde)
Tone G.

Tusen takk for innspill. Men jeg ga opp, jeg har lastet ned lightroom 2 på prøve i 30 dager. Fantastisk program. Jeg er fotograf av yrke, men er totalt analfabet når det gjelder slike ting. Jeg betaler heller 1800 kr. da for å gjøre det enkelt. Men det er for jævlig at de skal sko seg på oss som kjøper nytt utstyr. Men jeg skal nå prøve dette i en måned. Men kanskje jeg vil savne photoshop - for det meste kan man jo gjøre i lightroom. Men sliter jeg skal jeg forsøke det du anbefaler meg. Men er litt hysterisk nå, da jeg har fotojobber og er ikke vant til å jobbe med jpg. Feig kanskje, men det var så enkelt. Men tusen takk for at dere begge tok dere tid til å hjelpe en teknisk analfabet. Ha ei god pinse begge to.
Tor-Arne R.
Ingen grunn til panikk. Når bildene er importert i Lightroom kan du via et menyvalg velge å redigere bildet. Lightroom vil da generere en kopi (man kan velge tif eller psd-format i oppsettet) og starte Photoshop. Kopien blir da synlig i Lightroom og blir søkbar på keywords. Når du innstallerer Lightroom vil den automatisk finne CS2 og legge det som menyvalg (høyreklikk på bildet - edit in CS2). Bilder man ønsker å arbeide videre med, og bruke avanserte lag/masker/effekter, henter man opp i CS2. LR er greit til de fleste bilder som ikke krever så mye etterbehandling.