Du er ikke logget inn Logg Inn Bli medlem
Fullskjerm

Sjøvold nominert til Magnumstipend

Fra billedserien
Fra billedserien
Foto: Marie Sjøvold
Fra billedserien "She is"
Foto: Marie Sjøvold
Fra billedserien
Fra billedserien
Foto: Marie Sjøvold
Fra billedserien "She is"
Foto: Marie Sjøvold
I 2008 var Marie Sjøvold portrettert på foto.no. Siden den tid har hun pakket sin koffert i Berlin, flyttet til Oslo og blitt mamma. Som et direkte resultat av det, har bildene hennes nå gjort seg bemerket hos giganten Magnum.
Nå er nemlig Marie med sin billedserie ”She is” nominert til stipendet ”The Magnum Expression Award”, - et stipend som er ment å skulle inspirere til styrket bevissthet og endring gjennom fotografi.

Hennes bidrag "She is" tar utgangspunkt i fotografens eget svangerskap og fødsel, og kretser rundt tid som eksistensielt tema, noe Marie Sjøvold lenge har vært opptatt av i sine fotografiske arbeider.

- Gratulerer med nominasjonen, Marie. Hvordan føles det å være sett av selveste Magnum?
- Det er veldig overveldende, og veldig, veldig gøy. Jeg hadde ikke trodd at jeg kom til å komme med i det hele tatt, men jeg tenkte at jeg måtte i det minste forsøke, da jeg sendte inn bidraget mitt, forteller Marie. - Det er selvsagt veldig morsomt å bli nominert, og så er det også veldig deilig at denne historien nå er ute og lever sitt eget liv, legger hun til.

-Du er nominert med et bidrag som består av svært personlige bilder, noen av dem også veldig private og intime, - hvordan er det å eksponere disse bildene til et verdenspublikum?
-Selv om det er private bilder, er det en fortelling om en prosess som veldig mange har vært gjennom, og som har en allmenn betydning. Fordi jeg selv gjennomgikk prosessen, kunne jeg bruke meg selv og få en annen tilgang til det. Men jeg tenker ikke på dette som et selvportrett. Dette er en almmenn historie som jeg tror angår mange mennesker. At jeg har brukt meg selv synes jeg er fint, jeg liker å jobbe med det som er nært.

Nært er også et stikkord for Magnums ideologiske varemerke, som alltid har vært fotografens personlige samfunnsengasjement og særegne uttrykk. Med The Magnum Expression Award ønsker byrået å bidra til å både oppdage og motivere fotografer som gjennom sitt arbeid representerer disse kvalitetene. Det er derfor en stor anerkjennelse når Marie Sjøvold som eneste norske fotograf er blant dette årets 20 utvalgte.

Til sammen 170 land var representert gjennom de innsendte bidragene. Det er med andre ord et internasjonalt nåløye den unge fotografen har passert når hun nå er nominert. Vinneren kåres 24.oktober, og får blant annet 10.000 dollar, og tilbud om faglig veiledning fra en Magnumfotograf for å ferdiggjøre prosjektet.

Billedserien «She is» skal også stilles ut i Paris i november i år, etter at Marie Sjøvold stilte til portfoliegjennomgang under den internasjonale fotofestivalen i Perpignan tidligere i høst og ble antatt av et fransk galleri.

For tiden jobber Marie Sjøvold med en film som skal være en del av prosjektet "She is". Opptakene skjer i besteforeldrens hus i Asker utenfor Oslo, hvor hun har tatt flere av bildene i den prisnominerte serien, og hvor hun også tidligere har hatt utstilling.

http://www.mariesjovold.no/

http://expression.magnumphotos.com/expression_award/index...=the_theme


Flere bilder:
Fra billedserien
Fra billedserien

Foto: Marie Sjøvold
Fra billedserien Fra billedserien
Relaterte artikler Relaterte artikler:
  • DiskutérDiskutér
  • Skriv utSkriv ut
  • Google+
  • OvervåkLag Bokmerke
  • Varsle Foto.noVarsle Foto.no
  • Del på FacebookDel på Facebook
  • Nyheter på RSSNyheter på RSS
  • $textTips en venn
Som innlogget kan du kommentere artikler.
Artikkelkommentarer
Ingen har kommentert denne artikkelen enda

Siste nyheter

Telekonverter till FUJIFILM X100/X100s
Den nye telekonverteren TCL-X100 forlenger brennvidden på Fujifilm X100/100S med 1,4 ganger fra 23 til 33 mm (tilsvarende 50 mm i 35 mm-format).
Eye-Fi Mobi trådløse minnekort
Fotografering i høy kvalitet med mobile muligheter.
Fotokonkurranse for veldedighet
Med Martin Parr i juryen og premier for 60 000, arrangeres Renaissance Photography Prize for sjuende gang. Men skal du delta må du kjappe deg, fristen går ut snart.
Fotoskjerm for perfeksjonister
BenQ har lansert en dedikert fotoskjerm som viser hele CMYK-området og 99 prosent av Adobe RGB – for deg som er ekstremt kresen.
Innføringskurs i digitalfotografering i Tromsø
Er du ny med kamera og ønsker å lære det grunnleggende innen fotografering er dette kurset for deg.
Motiver i de fleste sjangre
Fotogruppen IRIS på Ås holder utstilling på Galleri D6 på Ås i Akershus.
Pentax med 51 megapiksler
Det er ikke hver dag det kommer nye mellomformatkameraer. Forgjengeren til den nye Pentax 645Z ble lansert i 2010.
Vide vinkler fra Samyang
Den sørkoreanske produsenten lanserer stadig flere objektiver for speilløse kameraer. Denne gangen to vidvinkler på 8 og 12 mm.
Reinsdyrmann og strikking på Halsnøy Kloster
I forbindelse med Artist-in-Residence programmet ved Halsnøy Kloster, syner vi no utstillinga Reindeer-Man & Net Works av Lucia Herrero (Spania) og Caroline Vaillant (Frankrike). Utstillinga varer til 4. mai.
"En Reise" Kunstfoto
Olemartin Evensen viser sine bilder i Galleri Fet Kunstforening.